2020. október 30. péntek

2020. október 30. péntek

sept

Péntekre virradó álmainkban és napközben zajló lelki folyamatainkban tetten érhető az a változás, amely a már zajló átalakulásban segít, lelkünk ösztönös érzetei, indíttatásai által. Ma kisebb kihívást jelent, hogy beleálljunk önmagunkba, önvalónkba, hiszen szembesülhetünk saját öngátlásainkkal (a látszólag külső, fizikai akadályoztatások is csupán ezek kitükröződései), ám ha merjük és megtesszük, akkor annál nagyobb lesz a fejlődés, amire tapasztalásaink lehetőséget hoznak. Egy lelki ciklust zárunk le most, különösen az este folyamán, így ma érdemes összegezni az elmúlt időszak élményeit, érzéseit és számot vetni önmagunkkal: van-e még a lelkünknek olyan hívása, amely megélésért kiált?

A Merkúr most visszatér a Szűz csillagkép előrelépő lábához, hozván az angyali segítő erőket és újra lehetővé téve, hogy az eddig kibeszéletlen, kinyilvánítatlan dolgok – ma főként érzések – megtörténhessenek. Mindezek megtétele nagy előrelépéssé válik a karmikus úton. Ugyanakkor, a Holddal karöltve ma egyik oldalon kapcsolati működések megértését, szépség és harmónia kifejeződését, kellemes közléseket, másik oldalon lelki összegzést, új, ösztönös kezdetet üzen. Vágyat érezhetünk arra, hogy érzéseinket szavakba öntsük. Egyik oldalon a nyílt, egyenes érzelmek és ezek általi számvetés, a másikon békítő, kellemes szavak és megnyilvánulások és ez általi előrelépés jelennek meg.

Szombaton válik egzakttá a Nap és az Uránusz szembenállása, egy tisztító teliholddal, ami most kifejezetten a szabadulás szelét hozza, angyali segítőkkel a háttérben. A Nap, mint világosság és szeretet, mint az isteni önvalónk fénye van jelen az égi jelképrendszerünkben, az Uránusz pedig a tudattágítás, a nézőpontváltás és szélesedés, így ez által a tisztulás és szabadulás ereje. E két bolygó kapcsolódása szellemi értelemben mindig valamilyen megvilágosodást, villámcsapásszerű felismeréseket, helyzetünk tiszta átlátását hozza és ez által a cselekvések, a hétköznapi megélések szintjén terheink tudatos letételét, cselekvő megtisztulást. Kitűnő nap ez tisztításokra és oldásokra, bármely értelemben a megújulásra és megtisztulásra, új dolgok befogadására. Érdemes most azon elgondolkodni, hogy mi az, ami eddig rabolta, vitte az energiánkat, mert nem rezeg együtt velünk, illetve milyen kétségeink vannak még igazi vágyainkban – és ezen dolgoktól megszabadulni. Vajon mi az, ami már terhet jelent, ami nem boldogít és hol hittük el, hogy kényszerítve vagyunk együtt élni vele? Mi van, ha mégsem? A Nap, mint önirányítás, az Uránusz, mint tiszta és szabad létezés, együtt csodákra képesek, ha bízunk önmagunkban és belső irányítűnkben és a szabadság érzését követjük.

Zentai Anna

Kép: Pinterest