2020. november 23. hétfő és sok fontos csillagüzenet…

2020. november 23. hétfő és sok fontos csillagüzenet…

image (5)

Annyi csoda vár ránk ezen a héten, hogy igyekeznem kell rövidre venni, de megpróbálom! Lássuk csak…

HÉTFŐN a két lélekbolygó, a Hold és a Neptunusz együtt úsznak a Vízöntő csillaghullámain, amely a jövő áldásainak készít teret. A lélek minden síkja összeér, egyként rezdülve tisztul a jövő érdekében és ez ad inspirációt a felemelkedéshez a Merkúr által, vagyis a múlt megértése és megbeszélése által. Most fontos, hogy minden befolyásolást kizárva merjünk önmagunk lenni, önazonosan, lelkünkhöz hűen működni, viselkedni. Ugyanez igaz fordítva is: a múlt megértése és a vele kapcsolatos információk késztetnek lelki tisztulásra és önazonosságra. Most könnyen tudunk lelki-érzelmi dolgokról beszélni és érzékelésünk, intuíciónk is kitűnően működik.

A Nap hétfőn belép a Skorpió csillagképbe (az ember alkotta Zodiákus körön éppen megérkezett a Nyilas jelbe, de az égbolton most ér a legmisztikusabb területre, kezdődnek a nagy beavatások!). A Skorpió és a Kígyótartó önálló, egybefüggő kettőst alkot az égi fénymesék lapjain: a mélyen lent ragyogó Skorpió a mély, láthatatlan igazságok, működések megértésének fényét ragyogja, felette a Kígyótartó pedig mindezen megértések által az életünk önálló, minden külső erőtől független teremtését, a saját teremtő erőink kézben tartását (őt kedden éri el a Nap). Megkezdődik hát az esztendő beavató időszaka, amikor életünk, világunk legmélyebb működési elveit és valóságát ismerhetjük meg! Ennek a hétnek a legkiemelkedőbb napja a szerda lehet, mégpedig azért, mert keddtől péntekig a Nap elhalad a Skorpió csillagkép ollója alatt és szerdán érinti legerőteljesebben az olló-csillagokat! Most jön el az ideje annak, ami a Mérleg idején már előjelezve volt: levágni magunkról az isteni minőséggel nem egyező minőségeket, elengedni mindent, ami nem méltó hozzánk, végérvényesen megszabadulni minden negatív, ártó gondolattól, téves hitrendszertől, alacsony szintű működéstől! Mindezt az isteni minőség jegyében és arra felkészülve, hogy hamarosan szintet tudjunk lépni! (Jövő héten kedden fog találkozni a Nap a Skorpió szívével, az Antares csillaggal, ami a legeslegmélyebb szerelem és szeretet átalakító ereje!)

Ez a hét tehát elsősorban arról szól, hogy kiszabadítsuk magunkat a fejlődésben, emelkedésünkben, kiteljesedésünkben visszatartó minőségektől és eszméktől. Emellett kedden jön el a mélyebb beszélgetések és megérzések ideje, pénteken pedig tetőzik egy mindezek mellett is zajló, másik tisztító folyamat, amely a női- és  párkapcsolati mintáinkat, működéseinket hívatott megtisztítani, felszabadítani és a teremtő erőinket is. Új és más nézőpontokra érdemes fogékonynak lennünk. Péntektől jövő hétfőig ugyanakkor kifejezetten kedvező alkalom nyílik arra, hogy az eddig elhallgatott dolgainkat, halogatott beszélgetéseinket elővegyük és a számunkra fontos személyekkel és témákkal foglalkozva megértés szülessen. A már zajló, nagy átalakító folyamatot a dolgok mélyére tekintés, az eddig láthatatlan működések megértése, a lelki beszélgetések és az önbizalommal teli önkifejezés mind segíthetik.

.

Utószóként jegyzem, hogy évek óta sok helyen lehet olvasni arról, hogy a Kígyótartó a ‘tizenharmadik jegy’ az évkörön – ez téves fogalom, ugyanis az állítás egyik része sem helyes. Egyrészt nem jegy, hanem csillagkép. A 12 zodiákus jegy és az égbolt csillagképei két különböző rendszert alkotnak. A csillagképek ősidők óta Isten fényüzeneteiként vannak számon tartva a hagyományban. Mindig is 14 csillagkép alkotta az évkört – a Zodiákus jegyrendszer 12 állatövi jele pedig egy ember által alkotott rendszer, 12 egyenlő körciklussal, melyeket az égi csillagzatokról neveztek el. Amit kihagytak belőle, az nem csak a Kígyótartó, hanem Nimród (mai nevén Orion) is, nyilván nem véletlenül. A hétköznapok ördögi körében maradva ez a két beavató minőség nincs jelen. Nimród az a magas minőség, aki az életének, sorsának ura és irányítója, járja a belső, spirituális utat és vállára veszi isteni küldetését, a világosság fényével, tisztán látja a mélyebb működéseket is és át is adja a tisztánlátás fényét. A Kígyótartó pedig az a beavató minőség, amely már tudatában van annak, hogy teremtő erői a saját kezében vannak, világát, életét főként a láthatatlan, tudatalatti síkokról teremti és tudatosan irányítja ezeket az erőket.

Zentai Anna

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.

Kép: Stellarium