2020. november 21. szombat – 22. vasárnap

2020. november 21. szombat – 22. vasárnap

gekkó1

Az elmúlás havának, a Skorpiónak immár leáldozik és szombat estétől a Nap a Nyilas jelébe lép – ettől kezdve a Jupiter uralja a legfőbb fényadót, ami a fényes igazság, az életkedv, derű, életöröm, bölcsesség és kiterjedés, gyarapodás princípiuma. Eddig volt időnk belelátni a mélységekbe, a mögöttesbe – most mindez által megerősíthetjük a hitünket, tudásunkat és ideje, hogy világosan lássuk a magasabb összefüggéseket, ezzel együtt az életünk nagy igazságait is!

A Nyilas és a Jupiter a távlatokban is megjelenik, de ez nem feltétlenül kell, hogy fizikai távolság legyen – ha szellemi távlatokban, magasabb szintű bölcsességben és szellemi utazásokban gondolkodunk, meglehet, többre megyünk a hétköznapjainkban is.

Bár a Zodiákus körön a Nap a Nyilas ciklusában kezd járni, a csillagos égbolton még a Mérleg stációjában tölti ezt a hétvégét, majd hétfőn lép át a Skorpió csillagképbe, kedden pedig a Kígyótartó alá is megérkezik. Az utolsó perceit éljük annak, hogy szívünkben érezzük, milyen lelki hívatásokat, küldetéseket van még időnk a földi síkon megélni! Ezek jegyében indul el a jövő héten a szintemelkedés, a felemelkedés lehetősége.

A Hold a Vízöntő csillagképben jár a hétvégén, így a lélek számára ezek most a tisztulás, a terhektől való szabadulás napjai. Érdemes figyelni arra, vajon mitől érzi most szabadnak magát a lelkünk? Javasoltak a tisztítások, oldások is, de mivel növő holdfázis van, annak jegyében, hogy valamiben gyarapodjon, bővüljön az életünk, a lelkünk.

A Vénusz is jegyet vált szombaton és a Skorpió jelébe érkezik. Csillagképileg az Angyal csillagai alatt jár, így általa – a termékeny, létrehozó erők által, a női minőség által, az emberi kapcsolatokban és művészetekben – érzékelhetjük az emberinél magasabb szintű, nemesebb létállapotot és a szemnek láthatatlan értékeket, minőségeket. A skorpió Vénusz idején aztán fokozódik a szenvedélyesség, főszerepet kap az erotika, vagy éppen a kapcsolatok lelki tartalma, háttérműködései, miértjei, a láthatatlan működtető elvek, amelyek szálai mozgatják a látható kapcsolódásainkat. Átalakulásban vagyunk, főként a nőiséget, termékenységet, harmóniát, szépérzéket tekintve, a zenében és művészetekben mélység és szenvedély jelenik meg és hangsúlyossá válik a mélységes bizalom megléte, állapota. A skorpió Vénusz idején végletesek és érzékiséggel telítettek lehetünk – kapcsolati téren a ‘mindent, vagy semmit’, az ‘egészen, mert félig nem tudok’ elvei léteznek csak.

Vasárnap már a jövőteremtés kerül előtérbe, de továbbra is tisztul a lelkünk. Álmaink angyali üzenetekkel látnak el, a béke, harmónia, szerelem és vágyak teréből szólnak hozzánk. Az esti órákban érdemes figyelni a bevillanó üzenetkre, megoldó ötletekre, sugallatokra! Előre mutató ötleteket, gondolatokat kapunk, szinte villámszerű érkezésekkel.

A Merkúr is alaposan megbolygatja a szálakat: a Mérleg csillagképhez érkezve, vasárnap együttáll annak legfényesebb, dupla alfa csillagával, így a szombat és a vasárnap is kiemelt ideje annak, hogy megbeszéljük és megértsük a múltat. Most ismét mérlegre kerülnek a múlt igazságai, kiderül a valóság, megérkeznek a válaszok az eddig kérdéses helyzetekre, vagy téves elgondolásokra. Az igazság mindig a szív igazsága! Ha befelé figyelünk, a lelkünkre és bízunk abban, amit súg, akkor semmi újat nem fogunk hallani, ellenben kiderülnek a megnyugtató válaszok.

Zentai Anna

Fotó és fotóalany tulajdonos: Zentai Miklós 🙂

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.