2020. november 07. szombat – 08. vasárnap

2020. november 07. szombat – 08. vasárnap

mérlegecs

Fontos időminőséghez érkeztünk a régi, elavult rendszerek leomlásának nagy fináléjában, egyben az új, magasabb tudatszint térnyerésénben. Csodaszép csillagállások adják fényüket ehhez a hétvégéhez. A Nap szombaton elhalad a Mérleg csillagkép kettős alfa csillagainál.

A Mérleg (Libra) csillagkép a Tejút fénysávja előtti égi kapu, amelyen áthaladva megmérettetik a szívünk. A Tejútra lépés beavatásához (amely majd december közepén kezdődik meg), az ördögi körből való kilépéshez, a fejlődésünkben, életminőségünkben való szintemelkedéshez már most felkészülünk. A Mérleg csillagterében valóban megmérettetünk, méghozzá aszerint, hogy valóban a szívünk hívása alapján élünk és teremtettünk-e? A régiségben az egyiptomi ábrázolásokon Anúbisz mérlegében jelenítették meg ezt a folyamatot. Az egyik serpenyőbe az élet után a távozó szíve kerül, a másikba pedig az igazság istennőjének szimbóluma – egy pehelykönnyű strucctoll. A szimbolika egyértelműen arra utal, hogy érezhetjük, mi a szívünk igazsága! Ide, a Mérleg első serpenyőjéhez, annak legfényesebb csillagaihoz ér el a Nap szombaton. Az első serpenyő csillagai a múltunk igazságaiból, a második serpenyő csillagai pedig a jövőt illető igazságokból mérettet meg. Most kiderülhet minden a múltról! Letisztulhat a valóság, mind önmagunkkal, mind másokkal szemben.

Szombaton ugyanakkor a Hold a Rák csillagképben jár, a belső otthon megteremtésének fényét továbbítja. A befogadás és megnyílás, majd a növelés, (szeretettel, energiával, figyelemmel való) táplálás idejét üzeni. Álmaink során lelki kapcsolódás által nyilváníthatjuk ki ezt lélektársainknak, nappal pedig közvetlenül is. Az este már a szabadulásé, függések és ragaszkodások elhagyásáé.

Vasárnap a Hold álmaink idején és reggel még az elengedő, megengedő és leváló, önállósító folyamatokat erősíti. Napközben már az Oroszlán csillagkép alá ér és annak Napútra hajló feje alatt folytatja égi útját. Ez a nap kiemelten az önmagunkra való, tiszta rálátás, a szembesülések, a belső felismerések ideje. A múlt élményeibe visszatekintve tehetünk fontos felfedezéseket, melyek segítenek, hogy átvegyük az irányítást életünk vezetése, teremtése felett és a feltétlen szeretet állapotában létezzünk. A déli órák új kezdetre inspirálnak, visszatérő, ismétlődő minőségek által.

Hétfőn pontosodik be, de már érezhető a Vénusz és a Mars bolygók összeölelkezése, amihez most nem információt, hanem hangrezgést ajánlok:

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Az írásokkal kapcsolatos minden kérdést, észrevételt meg lehet írni e-mailben, a Kapcsolat linken található címen. Más felületet nem olvasok, nem használok.