2020. március 24. kedd – Újhold a Halakban

2020. március 24. kedd – Újhold a Halakban

20200322_111832

A Kos jegyében, a Halak és Cet csillagképek alatt pontosodik be kedden délelőtt az újhold, vagyis a Nap és a Hold együttállása (amelyhez most a Chiron és a Lilith is csatlakoznak, így igazi gyógyító erők áramlanak, melyeket rég működő szenvedésprogramok kitisztítására is fel tudunk használni – jó kérdés lehet, ha megvizsgáljuk magunkban: mi az a negatív állapot, probléma, szenvedés, ami sok időn keresztül elkísért, amit most lehetőségem van feloldani, meggyógyítani?).

A Halak csillagkép visszaúszó halának csillagai alatt áll fel az újhold, így az új kezdet a visszatérő minőségekhez kapcsolódik. Vajon mi az, amire ismételt lehetőség adódik? Mi az a vágy, amit még nem éltünk meg és itt az ideje? Mik azok a képességek, amelyek által most újba kezdhetünk, amelyeket az új korszak elindításához felhasználhatunk? A visszatérő minőségek olyan új dolgokat indítanak el, melyeknek célja most a megtisztulás, a tisztaság, a szabadság. Az egység újholdjaként is értelmezhető ez az idő. Az egység élményét, állapotát pedig megélhetjük önmagunkkal, társakkal, az Univerzum csodájával egyaránt.

A Halak kettős csillagkép, így az Én-Te viszonya, a társas kapcsolatok biztosan nagy szerepet játszanak most. Ugyanakkor az újhold idejének képlete azt is mutatja, hogy ezekben az órákban hirtelen bevillanó sugallatokat, képeket, ötleteket kapunk (Zeniten a Gyík/Zeusz Villáma csillagzat, újhold felett a Pegazus szárnyal), amelyek segítenek az előrehaladásban, céljaink elérésében. Az ösztönös cselekedetek, a lélekteli tettek, a lelki folyamatokra való rálátás, a bennünket lelki-szellemi téren vezérlő elvek előre lendítő ereje visznek most előre (újhold a X. házban).

Kezd már aktiválódni a Vénusz és a nagy, négyes stellium kapcsolatai is, így a következő időszakban bátran számíthatunk a szenvedélyesség, a lelkesedés, a motiváló vágyak, a felemelkedésre ösztönző erők erőteljes áramlására! Itt az ideje anyagba önteni azt, ami régóta készülődött és igazán termékeny, bőséget hozó lesz.

Zentai Anna