2020. május 22. péntek – Újhold és egyebek

2020. május 22. péntek – Újhold és egyebek

pl1

A Nap és a Hold, a világosság és a lelkiség egymásba olvadása ma a Pleiádok csillaghalmaz alatt, más néven a Fiastyúknál lesz. A kora esti órákban (19:40) érdemes a Nap felé fordulva hangolódni. A Bika csillagképben, a termékenység erejét árasztja ez az együttállás, a már elindított energiák anyagba sűrűsödése, az erők együttműködtetése, a bőséges termés születése zajlik. A két égitest ugyan már lassan elhagyja a Pleiádokat, de erejének hatókörében ma is a termékenység, bőség állapota van jelen. A Zodiákus körön mindez az Ikrek jegyében történik, a Merkúr fennhatósága alatt, amely a szellem, az intellektus, az értelem, a közlés-kifejezés és a gyermeki lényünk analógiája. Az Ikrek idején pompáznak a színes virágok és merkúri könnyedséggel repkednek rajtuk a pillangók és bogarak. Minden a játékosságról, a gyermeki örömről, a könnyedségről, a kíváncsi és érdeklődő természetről szól. Ez az érdeklődés visz előre és vezet el a megértéshez is.

A jelen időszak erősen szól a természettel való kapcsolódásról (illetve újrakapcsolódásról) és ennek hatására feltöltődésről, harmónia, béke és szépség éléséről, mind a külső, mind a belső világunkban. A burjánzó természet nem csak kellemes érzésekkel tölt fel, de alkotóvá, kreatívvá, termékenyebbé varázsol bennünket is.

A délelőtti órákban a Merkúr és a Vénusz együttállása a szellem, a gondolatok és a közlések terén is termékennyé tesz. Finom, lágy, kellemes, művészi, harmonikus, békés módon tudjuk kifejezni magunkat. Beszédnek és írásnak különösen kedvez a mai nap. Mozgékonyságunkba, szavainkba és mozdulatainkba is vénuszi bájt, kellemet visz ez az együttállás, ami a Tejút kapujában történik. Így most készülünk fel arra is, hogy hamarosan szintet lépjünk, főként a kommunikáció, önkifejezés, egyenes és őszinte megnyilvánulások és megértés-megértetés terén. A beszélgetések hátterében a megtartás és felvállalás ereje, az önlegyőző-önleküzdő képesség ereje áll.

Az újhold ugyanakkor a mai napon energetizáló, erőt adó, felemelkedésre inspiráló kapcsolódásban áll a megszentelés bolygójával, a Szaturnusszal. Ma vizsgáznak is a teremtéseink – ideje elgondolkodni, hogy vajon mi az, ami életképes az életünkben, a működésünkben és mi nem? Ideje van rálátni arra is, hogy milyen határokat, önkorlátozásokat tudunk meghaladni annak érdekében, hogy még teljesebb életet éljünk, illetve, most felfedezhetünk olyan karmikus emlékeket, történeteket, amikből a jelen helyzeteink, teremtéseink erednek. Teherbíró képességünk, önszorgalmunk megnő, kitartást és céltudatot érezhetünk. Felfedezéseink által ideje van felvállalni a megtisztulást, önmagunk megváltását – hiszen ezt rajtunk kívül senki más nem teheti meg, csak mi magunk.

 Zentai Anna

Kép: Pinterest