2020. május 12. kedd – 13. szerda

2020. május 12. kedd – 13. szerda

20200511_162945

Rendkívül tiszta érzékelések, megérzések, intuitív üzenetek áramlanak már hetek óta a térben és ez így lesz még egész május hónapban (vagy, akinek most megnyílt egy csatorna és fogadja is, annak egész további életében). Ebben a hónapban a mélylélek, az érzékfeletti érzékelés és Unio Mystica bolygója, a Neptunusz erősen fényszögelt, részben ennek is köszönhető ez a varázslat. Magas szinten (ha a lelkünk rendbe van téve és követjük hívásait) mélységes, mindent átható-átjáró harmónia, egységélmény, feloldódás állapota élhető meg. Alacsonyabb szinteken (ha még van kidolgozatlan ügyünk saját magunkkal, ha nem bízunk magunkban eléggé és nem a lelkünk hívásai szerint élünk) felszínre jöhetnek a mélységeinkből azok az érzetek, megélések, amelyekkel dolgunk van. Ilyenkor ajánlott akár külső segítséget kérni, haladóknak pedig keményebb önmunkát, meditációt, célzott önfejlesztő módszereket beiktatni.

Mindemellett most fokozottan jelennek meg a múltból visszatérő minőségek, dolgok, élmények, érzések, helyzetek és emlékek. Vajon mit tanítanak, mit hoznak, mire világítanak rá, mit adnak most nekünk?

Hétfőn fordult kozmikus irányba a Szaturnusz, az igaz értékeket megszentelő erők bolygója. Mostantól a sorsmunkáink, feladataink felvállalása által már nem a tisztulás lesz a cél, hanem a tudás, a bölcsesség megszerzése és kiárasztása. Visszatérő motívum lehet hétköznapjainkban az önfelvállalás, a lelkünk hívásainak érett vállalása és anyagba ültetése, a jelenlét gyakorlása, az összeszedett koncentráció, a lényegre, a tökéletesre való figyelés.

Kedden a Hold a Nyilas csillagkép fényt, erőt és tudást kiárasztó részétől a Bak csillagzat feje alá vonul, így a lelkünk a felvett, lehozott erőket most áramoltatja ki, most ültetődik át a hétköznapokba a tudás és működik a megerősödött intuíció. A Hold a reggeli-délelőtti órákban elvonul a Plútónál (lelki erő, megújulás, érzelmek erejével tett pozitív fordulat, érzelmi regeneráció), majd a Jupiternél (érzések kiáradása, igazság érzékelése lélekben), este pedig a Szaturnusznál (lelassult, finom lelkiállapot, jelenlét, szent pillanatok átélése, érzelmi értékek). A Merkúr és a Szaturnusz ma esti felemelő, inspiráló, energiát adó kapcsolódása által ma annak van ideje, hogy merjük meghaladni régi kommunikációs gátainkat, merjük kimondani, néven nevezni, megbeszélni, kifejezni azt, ami éppen időszerű, fontos. Most mindez könnyebben megy a szokásosnál is. A lényegre fókuszáltan, határozottan tudjuk megbeszélni a dolgainkat, megértve mindkét oldalon álló társainkat.

Szerdán a Mars a Halak jelébe lép az ember alkotta Zodiákus körön, eközben az égbolton továbbra is a tisztító Angyal csillagai alatt, a Vízöntőben jár. Kapjuk az erőt terheink, karmáink, nem önazonos minőségeink letételéhez és e naptól kezdve az új kezdetet hozó lezárásokhoz is! A halak Mars a mélységeinket, mély lelki-érzelmi tartalmakat hozza lendületbe. A kezdet és vég ér egybe ebben az időszakban. Intenzív érzésekkel, megélésekkel járó körzárás indul el.

Szerdára virradó álmaink szabadulást, megtisztulást, az eddig kényszernek hitt dolgokból való kiengedést is hozhatnak. A Vénusz, a termékenység, harmónia és női minőség princípiuma mától szintén kozmikus irányt vesz és június 25-ig visszatér a Bika csillagkép fejéhez. Éppen, hogy nem lép fel most a Tejútra, a Felemelkedés Útjára, hanem ismételten végighalad a Bika szarvainál, hogy megerősítse majd a szellemi termékenységet, az előrelátást, az isteni minőségek látását, a teremtés és a kapcsolatok működésének megértését – ezzel együtt tudunk majd igazán felemelkedni, július legvégén és augusztusban!

Zentai Anna