2020. május 03. vasárnap – 04. hétfő

2020. május 03. vasárnap – 04. hétfő

20200428_100543

Hogyan is lehet magas szinten működtetni az energiákat, a bolygók által jelképezett teremtő erőket? Időről időre előkerül ez a kérdés és a válasz nagyon is egyszerű: légy önmagad! Életünk gyakorlatilag egy folytonos utazás önmagunk felé és kiteljesítése annak, Ami Vagyunk. Egyre magasabb rezgésszintre nem az által kerülünk, hogy mások által meghatározott szabályokat, korlátozó eszméket követünk, hogy kényszerekben élünk, hanem az által, hogy valódi önmagunkként élünk, elhagyva megfelelési kényszereinket, hűen ahhoz, amit gondolunk, érzünk, akarunk, vágyunk, igénylünk. A hűség csillagbölcseleti olvasatban mindig az önmagamhoz való hűségről szól! Hűnek lenni ahhoz, ami a lelkemben van – a lelkembe pedig pontosan az van bekódolva, amit a MagasabbRendűtől hoztam. Ha igazán őszinték vagyunk önmagunkhoz és figyelünk befelé, önmagunkra, akkor pontosan érezzük, hogy milyen dolgok teljesítik ki az életünket – ezután nincs más dolgunk, csak annyi, hogy ugyanezt teremtsük elő és éljük a fizikai síkon is. Minden olyan (belülről fakadó) ellenkezés, ami által meg akarjuk magyarázni önmagunknak, hogy ez nem lehetséges, a múltban beidegződött tudatalatti programjainkból fakad, melyeket ki lehet tisztítani, fel lehet oldani. Emlékezzünk a mondásra: ha valamit meg akarunk valósítani, élni, akkor nem kifogásokat, hanem megoldásokat keresünk!

Vasárnap a Hold az Oroszlán csillagkép testének csillagainál vonul. Lelkiségünk, érzelemvilágunk megismerése és uralása időszerű. Főleg a kora esti órákra tetőzik a mai napra vonatkozó felerősödött kreatív, alkotó, teremtő erő, melyet érdemes kihasználni, megélni. A kreatív alkotás a boldogság egyik fontos hozzávalója, hiszen amit alkottunk, abban gyönyörködni igen kedves és kiteljesítő a lélek számára, az elégedettség állapotát hozhatja el, ami a végső, vágyott állapotunk.

A délután folyamán két nagy, egymásba kapcsolódó háromszöget hoz létre a Hold. Ez ad lehetőséget arra, hogy rendbetegyük a lélekben, akár mélyen zajló folyamatokat, gyógyuljunk, ebben pedig a tisztítás ereje is segítségünkre van. Érdemes most végiggondolni: vajon azt az életet éljük, minden szinten, amelyben szabadnak, tisztának, békésnek, boldognak, kiteljesedettnek érezzük magunkat? Ha nem, akkor mit tehetünk ezért? Milyen negatív gondolatokat érdemes felülírnunk, hogy elhiggyük, hogy ez lehetséges? A Hold-Vénusz-Neptunusz és a Hold-Vénusz-Mars háromszögei az alábbi erőket mozgatják ma: Hold – kreatív teremtő erő, rálátás családi és anyai mintákra, hozadékokra, lélek rendezése, Vénusz – megtartó erő, felemelkedés ereje, kapcsolatok megértése mindenki oldaláról, Neptunusz – ismétlődő, visszatérő mintázatok megértése, tisztítás, mély lelki rendrakás, lezárás, Mars – felvállalás és önmunka által beinduló tisztítás, szabadság ereje, akaraterő, kezdőlökés, életvizsga.

Hétfőn tetőzik két, jelenleg meghatározó energetika: hajnali álmaink üzenetében a Vénusz-Neptunusz kapcsolódását fedezhetjük fel, késő este pedig a Nap-Merkúr együttállás erejét élvezhetjük. A Vénusz és a Neptun aspektusa most kézzel foghatóvá tételről szól. A Vénusz Nimród első vállánál halad el, a Bellatrix csillag erejével fűszerezve a női minőség harcos, amazoni oldalát érzékelteti. Hozzá kapcsolódva a Neptunusz a lélek legmélyén zajló folyamatokat fűzi ide, visszatérő, ismétlődő, a múltból még visszaköszönő minőségeket, amelyeket most tudunk rendezni, vagy megélni végre. A kapcsolatok és érzések mélységei, a felvállalás üzenete, a lelki termékenység, az önazonosabbá válás minőségei mind megjelenhetnek. Különösen jelentős lehetőség ez az idő arra, hogy még mélyebben bízzunk saját lelkünkben, belső hívásainkban, érzeteinkben! Az önbizalom mély megerősítésének idejét éljük.

Késő este a világosság Napja és az információáramlás Merkúrja egyesül a Kos és az Északi Háromszög csillagképek alatt. A világos és rálátó megértés ideje sok mindent kitisztít, helyretesz! Ekkor jön kiemelt ideje az őszinte, egyenes, világos beszélgetéseknek, üzenetváltásoknak! Mindennek hátterében a tervek, célok, elképzelések irányába való elindulás, a vezérlő elvek, stratégiák is ott állnak, a tudatosság, a fény választásának jegyében!

Zentai Anna