2020. június 05. Telihold napja

2020. június 05. – Telihold napja

th3

A Hold a lelkiség princípiumaként ragyog ránk a csillagos égboltról. Ahogyan fogyatkozik, úgy tudjuk mi magunk is lefogyasztani, elengedni lelkünkből azt, ami nem azonos a lelkiségünkkel, ami nem táplálja, élteti azt és ahogyan növekedik, úgy tudjuk táplálni, növelni azzal, ami élteti és gyarapítja, egyre inkább kiteljesíti a lelkünket. Most, a telihold idején láthatunk bele legtisztábban a lelkünk titkaiba, most érezhetjük igazán, mivel rezeg együtt és mivel nem, mivel gazdagodott az utóbbi idők során. Ha olyat találunk, ami nem teszi teljessé a lelkünket, az életünket, akkor a hamarosan bekövetkező fogyó hold idején ezt kitisztíthatjuk, hogy az újholdig elérkezve már tisztán, egyértelműen tudja a lélek, mivel azonos, miben van otthon és ezzel töltekezzen fel újra.

A mai napon 21:13-kor teljesedik ki a telihold, azaz a Nap és a Hold egymással éppen szembenéznek. A Nap ekkor az égbolt legtetejére emelkedő helyzetben, a Bika csillagkép Tejútra emelő szarvai között, a Vénusszal még együttállva ragyog  – a Hold pedig az alsó világban, a Skorpió és Kígyótartó csillagképek között, az Oltár csillagzat felett tündököl. Megjelennek így a mélyből érkező és magasba emelő minőségek, rezgések. Saját lelkivilágunk mélységeire láthatunk rá, tiszta tekintettel, ez egyben gyógyuláshoz és tudatosabb működéshez is vezet, ha merünk befelé tekinteni. A Nap és a Vénusz együttállása szerdán volt egzakt, de elkísér még egy darabig ez a csodálatos energia. Ráláthatunk most tisztán a kapcsolati és női mintákra és működésre, ha pedig tettünk érte, ki is teljesedhetünk bennük! Nőként, vagy művészi tevékenységekben ragyoghatunk, pompázhatunk. Minden finom, harmonikus, kellemes, művészi érzetet nyújtó tevékenység, zene, tánc, ének és alkotó művészet is, a teljesség megéléséet hozhatja el.

A Nap és a Vénusz hátterében ott a megtartó erő és a szellemi küzdelem, mellyel egy magasabb minőségbe küzdjük most fel magunkat. A lélek a gyógyulás és átalakulás fázisában van. Mindez pedig kapcsolódik a Mars és a Neptunusz közeledü együttállásával, így ami ennek eredményeként megvalósul, az a nyílt, egyenes, sallangmentes, tiszta érzelemkimutatás, a mély érzések, a lélek valódi megéléseinek egyenes kinyilvánítása! Engedni azt, hogy intenzíven áradjanak és kifejeződjenek érzések, érzelmek, bármilyen érzésről is legyen szó. Benne van még ebben a lehetőségben a tisztulás és egy kör lezárása is, de magas szinten azt tudjuk most kézzel foghatóan megvalósítani, hogy igazán mélyen bízva a lelkünkben, teljes egységbe kerüljünk önmagunkkal, merjünk érezni, áramlani, merjünk megnyilvánulni, igaz és egyenes minőségben.

A telihold a Zodiákus tengelyen az Ikrek-Nyilas jegyeket kapcsolja össze, így a megismerés és tudás, az érdeklődés és bölcsülés, a hit a gyermeki öröm, az őszinte önkifejezés minőségei is megjelenhetnek, segítik változásainkat. Bármilyen értelemben rendezni, gyógyulni, javítani, helyretenni dolgokat, most aktuális. Mindemellett a mai Merkúr-Uránusz kapcsolat hirtelen bevillanó megoldó ötletekkel, sugallatokkal, tisztuló megértéssel és tisztázó beszélgetések érdemi lehetőségével lát el bennünket.

Zentai Anna

Kép: Pinterest