2020. január 22. szerda

2020- január 22. szerda

20200118_212220

A Nap és a Merkúr a Vízöntő jegyében, az Uránusz uralma alatt halad, szerdán a Hold, csütörtökön pedig legfőbb világítónk, a Nap kerül kapcsolatba az Uránusszal – mindenképpen elmondhatjuk, hogy most ő a főszereplő. Hozzá tartozik minden, ami más, ami különleges, ami szokatlan, ami meglepő és ‘oda nem illő’, ami formabontó, ami váratlan és hirtelen, ami zseniális, megreformáló és felszabadító. A tudattágítás és megtisztulás ereje az Uránusz, ennek előszelét érezzük szerdán, amikor is lelki-érzelmi és családi vonatkozásban van már ideje tisztogatni, kitágítani az eddigi kereteket, ledobni az eddig magunkra kényszerített, szűkös páncélokat. Csütörtök reggelre pedig beérnek majd a tiszta meglátások, nagy felismerések, melyek együtt járnak azzal, hogy elhagyva eddigi kereteinket, sokkal másabb, tágabb, kiszélesedett és tisztább látásmód áll rendelkezésünkre – ugyanakkor ez most a cselekvés ideje is! A cselekvő énünket jelölő Nap kapcsolata az Uránusszal idejét mutatja annak, hogy ha szükséges, akkor a gyakorlatban is letegyünk terheket, felszabadítsuk magunkat az eddigi súlyok és nehezékek alól és olyan világot teremtsünk magunknak, amelyben könnyedén és felszabadulva, kreatívan és örömmel létezhetünk. Ebben az állapotban sokkal többre vagyunk képesek és sokkal nagyobb hozzájárulás lehetünk mások számára is. Legyünk most nyitottak mindenre és bármire, ne bánjuk azt sem, ha a feje tetejére áll a világ, mert valami új és szebb születik!

Az Uránusz amúgy a Bika zodiákus jegyében jár, a Vénusz uralma alatt, a Kos csillagkép fejéhez közeledve, amely egyenesen a Tejútra, az Istenek Útjára, a Felemelkedés Útjára tekint, e nemes célt kitűzve maga elé. Hamarosan eljön az áldozathozatal ideje, e (nem túl) távoli célok jegyében… de addig is, a Cet általi belső elvonulás és az Eridanus csillagkép általi belső útjárás napjait éljük még – az Uránusz alatt mélyen az Angetenar csillag a nagy sorsfordulat üzenetét is ragyogja, aminek február első napjaiban jön el a kiemelt ideje!

Az Ősanya c. közösségi oldalt nagyon szeretem és ez a gondolata épp ide vág, így most Ősanya ébresztő ideáját ajánlom mindenki figyelmébe:

“A határ nem az égbolt. A hitrendszered az.”

A bika Uránuszról itt írtam:

Uránusz a Bika jegyében…

Zentai Anna