2020. február 25. kedd – 26. szerda

2020. február 25. kedd – 26. szerda

hóvirág

E napokban sok erőt, életerőt, tetterőt nyerhetünk a hétköznapokhoz és az aktuális ügyek intézéséhez. Dolgainkhoz lendületet, állapotunkhoz vitalitást, képzelőerőnkhöz megvalósító erőt, idejét múlt vagy méltatlan dolgokhoz a lezárás erejét kapunk. Az önálló döntések, tettek és a szabad akarat érvényesítése most támogatott, ha ebben érdemes még erősödnünk, ez most könnyedén megy. Különösen a keddre virradó álmainkon át érezhetjük mindezt.

Kedden a Hold a Halak csillagképben, a visszaúszó hal csillagai alatt és az őt tartó aranyszálnál jár. Most érünk a végére egy lelki körnek, egy érzelmi ciklusnak. Érdemes összegezni az elmúlt 1 hónapot, de akár egy nagyobb ívű időszakot is. A pihenésnek, lelki rendezkedésnek és töltődésnek kedvez az idő – este azonban a Hold már a Kos tüzes jelébe ér az évkörön, így impulzívabb érzelmi megélésekre számíthatunk, érezhetjük a lelki erőt ügyeink végzéséhez.

A Nap és a Merkúr közeledő együttállása a Vízöntő csillagkép alatt, a Halak jelében látható és a két lélekbolygó – Hold és Neptun – is itt jár éppen. Erőteljes ideje ez a megtisztulásnak, a szabadulásnak bármitől, ami megköt, berögzít. Ideje nyitottá válni az újra, a másra, a tágabb lehetőségekre és nézőpontokra. Újraaktualizálódnak a még megbeszéletlen, kimondatlan, vagy nem elég tisztán közölt helyzetek, információk. A tiszta, rálátó megértés újabb fázisához érkeztünk.

Szerdai álmaink során érezhető leginkább a tiszta információáramlás, a múlt üzeneteinek újraaktiválódása. Már kedden este kiemelt ideje van világosan, tisztán kimondani, megbeszélni, közölni dolgokat, bármilyen téren és értelemben. Szárnyakat kap a teremtő képzelet és érzékeltetni is kitűnően tudunk most. Ha úgy érezzük, ideje még őszintébben, igaz módon kifejezni magunkat, ebben sem tévedünk. A Nap és a Merkúr hajnali együttállása után reggel a Merkúr és a Mars szintézisalkotó fényszögkapcsolata pontosodik be – érdemes figyelni arra, hogy a Tejútról, az Istenek Útjáról kapjuk most az erőt és hozzuk le ez által a tiszta információkat is. Sok minden megérthetővé válhat most. Ezek az energiák már az anyagba öntés folyamatát is segítik!

Mindeközben egyre jobban közeledik a Vénusz ahhoz a ponthoz, ahol beaktiválódik a Plútóval (és a Szaturnusszal) való teremtő, megvalósító, átalakító aspektusa. Február 28-án Vénusz-Plútó, március 3-án Vénusz-Szaturnusz kapunyitásra készülhetünk, ami most a kapcsolataink újabb minőségi szintlépését segíti. Magunkra, befelé figyeljünk! …hiszen minden, ami az anyagba öntődött, általunk létezhet, belőlünk indul. Így az ezután alakuló teremtéseinket is mi magunk befolyásoljuk. Elsőként egy magasabb minőségbe való fellépés, átalakulás ideje jön el a hónap végén, majd március elején megszentelődik, áldást kap az, ami valóban értékes, időtálló, kiteljesítő. A már zajló rendszerváltásokban, ahol a régi, elavult rendszereket cserélhetjük le újabb, magasabb szintűre, azaz igazán boldogító, kiteljesítő minőségre, most ismét a kapcsolataink, a művészi munkák és a női minőségek, minták vannak jelen.

Zentai Anna

Kép: Pinterest