2019. szeptember 27. – 28. – 29. Újholdas hétvége

2019. szeptember 27. péntek – 28. szombat – 29. vasárnap

újhold1

Az elmúlt hetekben, napokban, hatalmas felszabadulást hozhatott a mélyebben megtapadt, régóta gátló blokkok, elakadások kioldása, kitisztítása. Családi és kapcsolati vonalon, életeken át magunkkal hurcolt fájdalmak, szenvedések és feszültségek jöhettek és oldódhattak fel, utat nyitva ezzel annak az új, friss és szabadon áramló, könnyebb energiának, ami már betöltődik. Utat nyitva egy olyan életre, amelyben a könnyedség, a szabadság, az emberi méltóság és a boldogság már nem remélt, hanem megélt minőségek. Ez a hétvége fontos előrelépés ebben a folyamatban. Új kezdet jön, megtehetünk olyan lépéseket, amelyek már az új jövőt alapozzák, segítik.

A Nap és a Mars a Szűz csillagkép múltból elrugaszkodó, Örök Fény felé induló részénél jár, így a cselekvések és az erőkifejtések továbbra is arról szólnak, hogy ellépünk az idejétmúlt minőségektől, elindulunk befelé, mélyebben megismerve önmagunkat és a láthatatlan, belső működéseket. A Nap a Szűz térdénél most erőt ad fordulatokhoz, rugalmas váltásokhoz. A Merkúr és a Vénusz ugyanakkor a Szűz csillagzat jövőbe lépő részénél jár, így szellemi szinten, közlésekben, beszélgetésekben és kapcsolati értelemben is már megtehetünk nagy lépéseket, amelyek mind előrelépésnek számítanak a jelen folyamatban. Ebben a vasárnap kiemelt szerepet kap, hiszen a Merkúr egyesül a Spica (Búzakalász, aranyló kalász) csillaggal és kettejük együttes fénye a közléseken, megnyilvánulásokon, kommunikáción keresztül az Örök és Halhatatlan Fény megtalálásáról szól már! A zodiákus körön a Nap, a Merkúr és a Vénusz a Mérleg jegyében jár, így most hangsúly van a társas kapcsolatainkon, párkapcsolati működéseken és harmónián. Tükröződéseinkben, azaz kapcsolatainkon át ismerjük meg önmagunkat.

A pénteki nap fokozatos inspirációt ad a már zajló változásokhoz, (belső) határátlépésekhez. Tanulunk a lelkünkre hallgatni, önazonosak lenni. A Hold a nap nagy részében még az Oroszlán csillagkép alatt jár, egyrészt ösztöneink uralása, életünk mindenki mástól független irányítása, másrészt a kreativitás, az alkotó-teremtő erők használata van előtérben. Figyelhetünk arra, hogy fényt teremtsünk – a lelkünknek kedves dolgokat és helyzeteket.

Szombaton új korszak kezdődik. A hajnali-reggeli órákban a Hold és a Mars egyesülése lelki erővel, akaraterővel, szenvedéllyel és indító erővel tölt fel. Este pedig a Mérleg kardinális, korszakindító jegyében, a Szűz arató részének csillagai alatt áll együtt a Nap és a Hold. Zodiákusi értelemben tehát mérleg újhold van, a külső tükröződések és kapcsolatok, illetve egyensúlykeresés jegyében. Ha pedig valóban az égboltra nézünk, akkor a Szűz csillagkép alatt látjuk az újholdat, amely lényegében már arról szól, hogy a Halhatatlan Fény felé indulunk, ellépve a régitől, haladva az új felé. (Magyar idő szerint este 20:27-kor egzakt.)

Mindezt jócskán megfűszerezi a Vénusz és a Jupiter kapcsolata (szextil fényszögben, a szintézisalkotás aspektusában). A Jupiter a legmélyebben érzékelhető igazságok fényét ragyogtató Skorpió csillagkép és az erőink tudatos használatával átalakító-gyógyító képességet idéző Kígyótartó csillagkép között jár. A Vénusz pedig a Szűz előrelépések idejét ragyogó részénél. Nem csak kapcsolataink fejlődhetnek és örömeink gyarapodhatnak. Lényegében ráérzékelhetünk arra, hogy mi is jelenti az igazságot, az igazat! Egyensúlyba kerülhet a kint és a bent, megérthetővé válhat sok kérdéses helyzet, összeállhat sok múltbéli tapasztalat.

Vasárnap már a Hold is a Szűz csillagkép jövőbe érkező részét erősíti. A Merkúr és a Spica csillag együttállása fénnyel, erővel tölti fel közléseinket, beszélgetéseinket és gondolataink teremtő erejét is. Kinyílnak a kapuk az angyali birodalmakra – mától az angyalainkkal, szellemi segítőinkkel való kommunikáció, információáramlás is jelentősebb, nyitottabb, aktívabb lesz. A beszélgetésekben az örök és halhatatlan minőségek kapnak szerepet.

A most zajló, nagy átminősülési folyamatokban kisebb erőpróbát hozva, konkrét lépéseket, tudati váltásokat, meghaladásokat tehetünk ezen a napon. Délután a Hold és a Vénusz együttállása a lélek, az érzelmek harmóniáját, békéjét, az otthon melegét, a kapcsolati harmóniát idézi. Termékeny érzéseket, a bizalom erejével.

Az elkövetkezendő napokban október elseje lesz a következő csúcspont, amikor is a Vénusz és a Plútó kapcsolódása segít, hogy radikálisan átminősítsük működésünket, gondolkodásunkat, rezgéseinket a társas kapcsolatok, a párkapcsolat, a női minőség, a művészetek és a bizalom területein. Október 3-án pedig direkt irányba fordul majd a Plútó – így a plútói változások, a nagy minőségi átalakulások sok idő után, leérkeznek a hétköznapok szintjére!

Zentai Anna

asztrozófus