2019. október 29. kedd – 30. szerda

2019. október 29. kedd – 30. szerda

asztrós

A Hold, a Merkúr és a Vénusz együttállása határozza meg a keddi napot, különösen a délutánt, szerdán késő este pedig a Merkúr és a Vénusz együttállása pontosodik be (23:06).

A Mérleg csillagképben látható most ezen égitestek együttállásai. Az égi Mérleg a földi ember számára a szív, a belső hang iránymutatásaként értelmezhető. Láthatatlanul, bennünk kerül mérlegre valami, ami által eldől, ‘hogyan tovább’, hiszen a jövőt érintő igazságok méretnek most meg. Mélyen lent a Farkas csillagkép egyrészt erőteljes (női) szexualitást, másrészt a család összetartó erejét idézi, de ő az, aki által érzékelhető, hogy milyen minőséget, milyen értéket érdemes átörökíteni az utókornak, a következő korszakba és mi az, amit ideje most magunk mögött hagynunk. Magasan fent pedig a Kígyó Feje csillagzat emelkedik – a kézben tartott szellemi erők vezérelnek utunkon.

A Farkas-Mérleg-Kígyó Feje hármasának üzenete, hogy itt az ideje tudatosítani az eddig öntudatlanul működtetett erőinket, családmintákat, gyermekkori élmények hatásait, ösztönerőket. Vajon, amit most megélünk, amivel most küzdünk, az honnan ered? Kitűnő időszak ez felfedezésre, mélyen belül, önmagunkban és a múltban – ugyanakkor, amire ráébredünk, az már előre visz, a jövő felé. Most dönthetünk arról, mérlegre téve saját teremtő erőinket, hogy milyen minőségben akarjuk élni valójában az életünket?

A Merkúr az információk áramlását, közléseket, írás és beszéd, valamint megértés minőségeit hangsúlyozza – vele együttállva a Vénusz termékennyé és harmonikussá, szépérzékkel átitatottá teszi közléseinket. Az emberi kapcsolatokat hangsúlyozza ez a helyzet és a jövő alakulását. Kedden az érzelmek, érzések kifejezése és a család területe is hozzáadódik mindehhez, szerdán pedig fontos felismerések érkezhetnek.

Zentai Anna

asztrozófus