2019. október 22. kedd

2019. október 22. kedd

rák2

A Nap utolsó óráit tölti a Mérleg jelében, így kiélvezhetjük még a friss, levegős energiákat, a szellemi inspirációt, a kívül látható szépségre való figyelmet. Szerdától lép majd a Skorpió jelébe, amitől figyelmünk a mélyebb, láthatatlan, ám érezhető-érzékelhető, lelki tartalmakra fókuszálódik majd. Az üde levegős érzetet párás, ködös, vizes minőség váltja fel, szépen lassan.

A Hold ma az Oroszlán jelében jár, így a lelki működésekre való tiszta rálátás, a múltból való tanulás kerül előtérbe. Fontos, hogy lelkünk felett magunk gyakoroljunk hatalmat – senki más nem tudhatja, mit érzünk, mit kíván, mire vágyik igazán a lelkünk. Az önirányítás, az önálló életvezetés kérdései is megjelennek ilyenkor. A Hold mögött a Rák csillagkép ragyog, így ez a nap jelentősen szól továbbra is az önazonosság megőrzéséről, építéséről. Álmaink üzenetében az éltetés, növelés, tápláló erő jelenhetnek meg – később, a nap folyamán már a szerettel való elengedés aktuális, illetve az igazi önkiteljesedés érdekében a nem hozzánk tartozó, rossz érzést adó minőségek leválasztásának jön el az ideje.

Honnan is erednek a dolgok? Hol és miben gyökerezik az a helyzet, amibe kerültünk? Hol vettünk fel olyan viselkedésformákat, hol hittünk el olyan tévedéseket, amelyek miatt még benne tartjuk magunkat abban az állapotban, amiből már kifelé érdemes jönnünk? Ilyen és hasonló kérdésekre választ kapni, szintén kitűnő idő jött el. Ahogyan a Rák hátrál, úgy találhatunk rá most magunk is a jelen dolgaink eredetére, gyökerére – és ezzel felszabadító felismerésekre.

Zentai Anna