2019. október 21. hétfő

2019. október 21. hétfő

angyal1

A Nap a Mérleg zodiákus jegyében járva rávilágít emberi kapcsolataink működésére, a bennünket tükröző külvilágra, szellemünk is a kiegyenlítődést, a harmóniát keresi, igényli. Az égbolton a Szűz csillagképben, az Angyal csillagai alatt jár a Nap, így a láthatatlan láthatóvá válik, égi segítőink jelenléte a szokásosnál is erőteljesebb.

A Hold ezen a napon a Tejútról leérkezve, a Pollux csillagnál halad el, álmaink üzeneteiben is nyomon követhető így a lelkünknek örök, halhatatlan minőség. Az Ikrek csillagképből a Rákba lép ma a Hold, így délutánra már a befogadás, a megnyílás kérdésköre hangsúlyosodik. Nem csak arról szól ez, hogy ideje megnyitni a lelkünket, az érzéseinket és megélni az érzéseket, hanem arról is szól, hogy érdemes megválogatni, kitől mit fogadunk be és ha szükségét érezzük, bátran húzhatunk egészséges határokat. Most különösen fontos nem feladni önazonosságunkat. Fordítsunk nagyobb figyelmet arra, hétfőn és kedden, hogy mi esik jól nekünk és mi nem, illetve, hogy ez utóbbival kapcsolatos impulzusokat nem szükséges befogadnunk!

A Merkúr és a Vénusz is a Skorpió titokkutató, lényeglátó jelében halad, ám mindkettejük mögött a Mérleg csillagkép ragyog. A Vénusz a jövőt érintő igazságokra, a Merkúr a múlt igazságainak tisztázódására mutat rá. A Mars ugyanakkor a Szűz csillagkép közepén az átlépés minőségét jeleníti meg, a befelé fordulás, belső utazás ereje érezhető rajta keresztül. Ma áll együtt az Auva csillaggal, a Szűz szívével, melyhez ölelésre táruló kezei kapcsolódnak.

A Vénusz és a Neptunusz energetizáló, erőt adó, lelkesítő, inspiráló állapotot szító trigon fényszöge ma este pontosodik be (21:49). Egyik oldalon az érzékiség, másikon a mély lelkiség adja az erőt, de mondhatnánk úgy is, hogy egyik oldalon a kapcsolatok mélyebb, mögöttes működéseinek megismerése, másikon a mély lelki felszabadulás és érzelmi tisztulás van jelen. Megélhető művészi élményben, zenei élményben, szerelmi mámorban, vágyakozásban és fantáziálásban, teremtő képzelet működtetésében (hiszen, amit el tudunk képzelni, az már anyagba tud öntődni). A Vénusz által a magasabb, égi akarat van jelen, a jövőre vonatkozó üzenetekkel, a Neptun által mély belső tisztulás, térkészítés a jövő áldásainak – ez az energetika tehát jócskán előre mutat, érzékeltet most.

Zentai Anna

Kép: Pinterest