2019. október 13. – A telihold üzenete – Hogyan akarod élni az életedet?

A telihold üzenete – Hogyan akarod élni az életedet?

telihold

Vasárnap késő este, 23:09-kor áll pontosan szemben a Nap és a Hold, azaz ekkor van telihold. Egész hétvégén észlelhetjük, hogy az éjszakák sokkal világosabbak, ilyenkor önmagunkat, lelkünk folyamatait is tisztábban látjuk.

Mi látható az égbolton a mostani telihold idején?

A Fényt adó, isteni önvalónkat és cselekvő, irányító énünket jelölő Nap a Szűz csillagképben jár, annak is az előrelépő, megérkező részénél, a lába alatt. Idejét mutatja ez a helyzet annak, hogy előrelépéseket tegyünk, lépjünk a jövő felé, lépjünk a Fény felé (a Szűz az Örök Fényt jelképező Spica csillag felé lép, a mélybe), vagyis minden olyan minőség felé, ami számunkra a Fényt jelenti, Fényt ad a szívünknek-lelkünknek, ami által érezhetjük: ragyog a lelkünk. A kérdéseinkre a válaszokat belül, a mélyben, a láthatatlanban találjuk meg. Egyre inkább aratjuk az eddigi vetéseink, teremtéseink eredményeit. Ahogyan eddig éltük az életünket, az eddigi irányaink, döntéseink, tetteink következménye már a látható szinten mutatkozik.

A Hold a Halak csillagképben, a múltból visszaúszó hal fonalánál, a Cet csillagzat teste felett úszik. Ez a legjobb idő a meditációra, hiszen a Cet a belső elvonulást, a belső figyelmet, más szóval a meditáció idejét hozza el! Akármennyire is cselekvőek vagyunk az egyik oldalon, a lélek képes elvonulni, megnyugodni, békét lelni a belső világban. Különösen igaz ez az esti órákban, 20:30 és 22:30 között, amikor a Gyík csillagkép vonul át a Zeniten, azaz a koronacsakra felett. A Gyík a pillanat alatt bekúszó ötletek, sugallatok, a fürge észjárás, a villámgyors idea, a friss és megújuló szellemiség ereje. Ezekben az órákban, bármit is teszünk, figyeljünk erősen a sugallatokra, gondolatokra, bekúszó képekre és ötletekre! Ha van megoldandó helyzet a hétköznapjainkban, akkor most esténként ez a két órányi időszak meghozhatja azokat az ötleteket, előre mutató ideákat, amelyek által bármit meg tudunk oldani, előre tudunk jutni. Mindemellett a Hold ekkor a múltban már megszerzett lelki-érzelmi-spirituális és intuitív minőségeket, képességeket hozza vissza, szintén a jelen helyzet megoldásának érdekében. Figyeljünk az ismétlődésekre, a visszatérő (főként lelki) helyzetekre! Ezeket ideje van immár a lelkünk szerint kezelni és megoldani, nem pedig aszerint, hogy másoknak megfeleljünk!

A telihold pontos idejének égi képe erősen szól arról, hogy a lélek hívó szavának követése most már rendkívül fontos! A belső iránytű mutatja az igaz, tiszta utat, a valót. Ideje van teljesen, radikálisan átminősíteni a kapcsolódásainkat, az emberekhez, a világhoz való viszonyunkat és ideje van lezárni, majd ezt követően elindítani dolgokat az életünkben. A Zodiákus körön a telihold a Mérleg-Kos tengelyt jelöli ki, vagyis új életminőséget tudunk most elindítani, nagy erőkkel tudunk új, magasabb szintű utat kezdeni, a lélek hívása szerint. Nagyon fontos most, hogy rálássunk arra, hol, hogyan, miben és mivel állunk önmagunk útjába, mivel akadályozzuk saját boldogulásunkat (kiemeltek ebben a saját negatív gondolataink és bármi, amivel megmagyarázzuk magunknak, vagy akár másoknak, hogy miért nem élhetünk igazán boldogan – ezek mind tévképzetek és illúziók, régi berögződések szerint). Ráláthatunk arra, hogyan is működtetjük kapcsolatainkat. Érdemes most azt észrevenni, hogy milyen erőpróba jön elénk, milyen kihívás által teremthetünk kézzel foghatóan boldogabb életet!

A Szaturnusz, a Jupiter és a Vénusz a Napúton, a Cselekvések Útján halad ebben az időszakban. Most jön le a cselekvések színterére sok olyan energia, amivel szó szerint tenni, cselekedni tudunk. Folyamatosan mutatkozik, hogy mi az, ami valóban életképes és a Fényt képviseli életünkben, ami már jó ideje készülődött és most egyszerűen, lépésről lépésre anyagba öntődik (Szaturnusz), mi az, amit meg tudunk most gyógyítani magunkban (Jupiter) és mindehhez kapjuk az angyali segítséget, a láthatatlan működések is érthetővé válnak (Vénusz).

Minden kozmikus időpillanat csoda és varázslat. Ha a lelkünket követjük, amelyen át a Magasabbrendű nyilvánul meg és mutat utat, akkor minden kozmikus erővel a magasabb rend szerintit teremtjük. Figyeljünk arra – hogy mire figyelünk! Amerre a tekintetünket, a gondolatainkat irányítjuk, arra haladunk, az teremtődik. Ha azt hisszük, hogy valami nehéz lesz, ha csak ezt látjuk, akkor megvan az esélye annak, hogy ezt is teremtjük. Ha nem látjuk azt a folyamatot, ami arról szól, hogy ideje lehozni a lelkünk szerintit az anyagba, hogy alakul a tér az igazi vágyaink élésének, akkor megingathatóak, befolyásolhatóak lehetünk. De nem kell, hogy így legyen. A teremtéseink felelőssége a miénk. Ha tudjuk, látjuk azt, hogy miről szól valójában az idő és lehet mindezt könnyedén is – akkor könnyedén teremtjük, éljük ugyanazt. A kulcs legtöbbször abban van, hogy hallgatunk-e a saját lelkünkre, vagy megingunk más véleményének, behatásának? Szabadon dönthetünk.

Zentai Anna

asztrozófus