2019. november 26. kedd – A gyógyító megújulás újholdja

2019. november 26. kedd – A gyógyító megújulás újholdja

új

Kedden a Nap és a Hold násza a Felemelkedés Útjának Kapujában történik meg. A Tejútra lépést megelőzően, a Skorpió ollójánál áll együtt a két fő világítónk. Lélek és cselekvés, tetterő és hangulat, szeretet és érzelem egyesülése ez, melynek hátterében ott ragyog az elengedés, a leválasztás ereje. Ideje van megszabadulni most mindattól, ami a hamarosan bekövetkező szintlépést akadályozná – levetni a félelmeket, álarcokat, megrekesztő és lehúzó dolgokat, hogy teret kaphasson az, ami az igazi isteni minőség. Ideje egyértelműen nemet mondani arra, ami valójában nem vagyunk. Mindez most új kezdetet, új elindulást hoz, a mély titkok ismerete által. Gyógyító erejű is, hiszen minden testi tünet okozója az a szeretetlenség, az az életmód, amelyben nem lehetünk igazán önmagunk – az újhold felett a Kígyótartó kezének csillagai ragyognak, amely a Kígyó Fejét markolja. A szellemi erők, a gondolataink kézben tartása és ezek tudatos, határozott működtetése most vezérlő elvként jelenik meg. Az új kezdet megkívánja, hogy tudatosan tartsuk kézben a gondolatainkat, ha szükséges, akkor egyszerű elhatározással mondjunk nemet azokra a gondolatokra, amelyek félelmet keltenek, szenvedésbe visznek, rossz érzést generálnak – és találjunk helyette előre vivő, jó érzéseket ébresztő gondolatokat! Már az, hogy pusztán mibe éljük bele magunkat, teremtő erővel bír és az amúgy is jelen lévő rezgések anyagba öntését még jobban segíti.

A Vénusz már hajnalban belép a Bak jelébe, így e földies teremtő erő földies jelben most még inkább az anyagban való megtapasztalást szolgálja. Előkerülnek karmikus kapcsolatok, sorsszerűségek, de ugyanakkor érzékelhetővé válik az is, hova, meddig engedtük eddig meghúzni a komfortzónánk határait, hol találhatók még bennünk gátlások és félelmek, főként a kapcsolatok, érzékiség, vágyak, testiség, örömök megélésének szempontjából. A jelen világunkat, lehetőségeinket akkor tudjuk kitágítani, ha ezeket felismerjük és meghaladjuk. Kapcsolati téren vizsgák jönnek – mostantól december közepéig eldől, hogy mely kapcsolatunk és mely kapcsolatokról alkotott elképzelésünk életképes. Lassan, lépésről lépésre öntődik anyagba mindaz, ami rendeltett. Ennek fontos állomása lesz majd december 11-13, amikor a Vénusz együttáll a folyamatosan közeledő Szaturnusz-Plútó együttállással. Vagyis a már zajló, nagy átalakító, régi, elavult rendszereket leváltó, igazi értékeket anyagba öntő folyamatba csatlakozik ez a finom, harmonikus, művészi, nőies, ugyanakkor érzéki és termékeny vénuszi energia. A kapcsolatokról alkotott eszméink, eddig élt hitrendszereink most jó nagy változáson mennek keresztül! Érdemes szem előtt tartani, hogy a Bak ciklusa igazi önmagunk és ezzel járó sorsfeladataink felvállalásáról és a valódi értékek anyagba öntéséről, anyagi szinten való vizsgázásáról szól.

Kedd éjjelre a Hold eléri az Antares csillagot, a Skorpió vörösen ragyogó szívét, a mindent éltető és átalakító erőt: a legmélyebb szerelem erejét. A Merkúr pedig ekkor már belép a Mérleg csillagképbe, így már a hétfő este, de főként a keddtől péntekig tartó időszak, illetve még a hétvége is, erősen szól arról, hogy a múlt igazságai kimondásra, megértésre kerülhetnek.

Zentai Anna

Kép: Pinterest