2019. november 21. csütörtök

2019. november 21. csütörtök 

elengedés

Az ősz az elengedés meséje.

Minden évben megtanít arra, hogy az elmúlás is lehet szép, szívmeleg és lélektelien gyönyörködtető. Elengedhetünk úgy is, ahogyan a Napot elengedni az égbolt kékje, minden egyes alkonyatkor, fényben úszva, vérezve, mégis könnyedén. Elengedhetünk úgy, ahogyan a fák a leveleket, ezernyi színt ajándékozva nekik még utoljára, egy könnyű sóhajjal, nem meghajolva, egyenes törzzsel állva azután is. Elengedhetünk úgy, ahogyan esténként az elmúlt napot, elcsendesedve, ellazulva, megkönnyebbülve, megpihenve, álmot várva.

A Nap is elengedi a Tejútra nyíló kaput, kilép a Mérlegből, töltekezve azzal a tudattal, hogy mi is az, ami igazán fontos a szívnek – hiszen erről szólt az elmúlt időszak. Pénteken a Nyilas jelébe érkezve rávilágít az igazságokra, felszínre hozza, ami eddig a mélyben volt, felélénkíti érdeklődésünket a világot működtető törvények iránt, ugyanakkor hétvégére már a Skorpió csillagkép alá érkezik, így hamarosan a Skorpió ollójánál haladva mutatja idejét annak, hogy elengedjünk mindent, ami nem méltó valódi önmagunkhoz, önvalónkhoz. A Jupiter is segítette ezt az elengedést az elmúlt időszakban – ő már elhagyja a Skorpió fullánkját, végleg lezárul egy időszak, melyben visszaadhattuk mindazt, amit sokáig sorsmunkáink eszköze volt, de már lejárt az ideje.

A Vénusz azonban most, éppen most, ebben a fokozódó, nagyszerű folyamatban ér a Skorpió fullánkjához, amely a végérvényes búcsú erejét rezgi, annak érdekében, hogy valóban az maradjon és legyen földi életünkben is, amit odaát megírtunk, megvágytunk magunknak.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest