2019. november 20. szerda

2019. november 20. szerda

20191119_161236

Kedden a Mars belépett a Skorpió jelébe, saját uralmi területére. Ahogyan a Természet is elcsendesül, álomba szenderül, úgy az erők és ösztönerők mélyre merülése is támogatja ezt a belső ébredést. A figyelem egyre inkább a láthatatlanra, ám érezhetőre terelődik, lelki-érzelmi és spirituális értelemben most termékenyebbek, élménytelibbek a napok. Akaraterőnket és tetterőnk irányát mostantól ösztönösség és a megérzések követése jellemzi. Ha agresszív erőkifejtést vagy szenvedélyes vitát tapasztalnánk bárhol is, akkor ennek oka az igazi vágyak és érzések elfojtásából adódó feszültség lehet. Ám magasabb szinten kifejezetten a békesség, az egyre növekvő elnyugvás, csendesedés, elsimulás, stabil jelenlét állapot van jelen. Az önismeret mostantól szintén hangsúlyt kap – mindig igaz, hogy minden külső történés gyökerét és megoldását is magunkban rejtjük, de most még inkább érdemes gyakori önvizsgálatot és önszembesülést tartani, ennek meglesz az áldásos eredménye és igen gyors, lendületes lelki fejlődéssel járhat.

Szerdán délelőtt kitűnő alkalmunk nyílik nézőpontváltásra, pozitívabb szemlélet befogadására, terhektől szabadulásra. A Merkúr e naptól direkt irányba fordul, így most már a hétköznapi, földi működésekkel egy irányban halad – beindul a kommunikáció, az információk áramlása, az apró-cseprő intézendők is lendületet kapnak.

A Nap a Mérleg csillagképben teszi utolsó lépéseit, a jövőre irányítva a figyelmet, a Hold pedig az Oroszlán csillagai alatt jár, az életöröm, a feltétlen szeretet és az önálló sorsirányítás hangsúlyát erősítve. Álmaink idején halad el az Oroszlán szíve alatt (Regulus csillag), így a szerdára virradó, főként éjjeli-kora hajnali álmok a feltétlen szeretet sugárzó erejét képviselik!

Zentai Anna