2019. június 17. hétfő

2019. június 17. hétfő

atele

Ma délelőtt (10:32-kor) teljesedik ki a telihold, azaz a Nap és a Hold egymással összeölelkező kapcsolódása. Egymással szembenézve, teljes fényben megvilágítva ragyog a lélek és a tettek ereje. A csillagképes égbolton a Nap éppen a Bika Tejútra emelő szarvának csúcsánál, Nimród feje felett, fénykoronaként ragyog, a Hold pedig a Kígyótartó Kígyó Farkát tartó kezénél, a Skorpió fullánkja alatt fénylik. A Zodiákus körön ikrek Napot és nyilas Holdat látunk ugyanekkor.

Teremtő erőink tudatos működtetése, a tudatalatti ösztönökkel való bánásmód most az egyik pillére fejlődésünknek, megéléseinknek. Ideje elengedni a lélekből mindazt, ami nem szolgálja a szintemelkedést, a kiteljesedést. A másik oldalon pedig ott a szellemi erő, melyet használva, tudatos önmunkával emelkedhetünk, illetve saját igazi önvalónk elismerése is időszerű. Lelkünkben érezzük a tiszta igazságot, ennek megfelelően, világosan van ideje kinyilvánítani, kifejezni is önmagunkat. Ideje, hogy megszüntessük önmagunk lebecsülését, az önmagunkban és érzéseinkben való bizalmatlanságot. Amint igazán bízunk abban, ami mélyen belül van, a szintlépés megtörténik!

A telihold idején a lelkünk igaz szavára való alapozás és a világosság követése, saját sorsunk önálló irányítása jelentős. Ideje visszavenni erőnket onnan, ahova eddig pazaroltuk. Ideje, hogy saját életünknek, sorsunknak mi magunk legyünk az urai, vezetői, irányítói. Ehhez szükséges most az önbizalom, önhit fejlesztése. Most végleg le tudunk számolni félelmekkel, elbizonytalanító erőkkel, akár rossz szokásokkal is!

A Vénusz és az Aldebaran csillag együttállása mindemellett tiszta belső látást, előrelátást mutat, főként a bizalom és a párkapcsolatok szempontjából. Lelki szemeink előtt is tisztán láthatjuk, hogyan érdemes működtetni emberi kapcsolatainkat, mi hoz számunkra kiegyensúlyozott, harmonikus, boldog megéléseket.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest