2019. július 31. szerda

2019. július 31. szerda

20190725_190908

A háttérben láthatatlanul zajló folyamatok, a startvonalra álló kitörések és átfordulások érezhetőek ugyan, de most még viszonylag csendes napokat élünk. Elsejétől a Merkúr direkt irányba fordul majd, így augusztusban előrelendülnek ügyeink, először a kommunikáció és a kapcsolatok terén.

Szerdára virradó álmainkat az Ikrek fejénél, Pollux csillagánál történő Hold-Merkúr együttállás hatja át – lélek és szellem, együttérzés és megértés egyesülnek. Az érzelmek szavakba öntése, a lélektől jövő üzenetek ideje ez, mely álmainkban is megjelenik. A Nap a tüzes, energiával teli Oroszlán jegyben jár, ami kiemelt ideje az életörömök élésének, a múltból való tanulás által sorsunk önálló uralásának, önmagunkra való tiszta rálátásnak. A múlt dolgaira való emlékezés által jöhetnek világos felismerések. Csillagképileg a Rák csillagzat közepe táján jár a Nap, így a tápláló, növelő szeretet napjait éljük – amibe energiát adunk, aminek erőt adunk, az kel hamarosan életre. A Mars az Oroszlán csillagkép feje alatt pedig kifejezetten a múltra való emlékezés általi, erős, ütős felismerésekkel, impulzusokkal gazdagítja megéléseinket.

A Hold a Rák csillagkép megnyíló, befogadó szeretetet jelképező ágánál, ma elhalad az Altarf (Tekintet) csillag alatt. Eddig szellemi értelemben, most azonban már lélekben is fontos kérdés, mire figyelünk, hova helyezzük tekintetünket? Mit fogadunk be érzéseinkbe? Mi az, amivel együtt rezeg a lelkünk, ami jó érzés a számunkra? Ezekben dönteni – a jövőnket határozza meg, hiszen minden döntésünknek következménye van! Hozhatunk ugyan döntést ésszerűen, az elménk szerint, de ennek a jövőben kellemetlen, nehéz következményei lesznek – nem véletlenül fontos a szívünkre hallgatni, hiszen egyedül a lélek tudja (érzi) azt, hogy a jövőben mi vár egy választásunkat illetően.

Az esti órákban ideje nézőpontot váltani és tudatosítani, hogy a lehetőségeink határtalanok, a kezünk nincs megkötve (!) és a nem hozzánk tartozót letéve új utat tudunk indítani.

Zentai Anna

Kép: Pinterest