2019. július 13. szombat – 14. vasárnap

2019. július 13. szombat – 14. vasárnap

20190712_084059

A Nap és a Vénusz az Ikrek csillagképben haladva, most emberi kapcsolatainkban a látszólagos különbözőségek mögötti egységre hívja fel a figyelmet. Ezzel a szemmel nézni kapcsolatainkat, tiszta rálátást ad a hétköznapokban. A Nap ma áll együtt a Castor csillaggal, a halandó, múlandó minőségek válnak így érzékelhetővé.

A Mars ugyanakkor a Rák csillagölében, a Jászol csillaghalmazban tartózkodik, ez pedig megváltó felismeréseket, új születés élményét hozhatja, lendületes, marsikus erővel. Új férfi minőség is születik (nemtől függetlenül), az akaraterő, az öntudatosság, az erő használata van középpontban.

A Hold a Skorpió és a Kígyótartó csillagterében vándorolva, ma a gyógyulás, gyógyítás idejét üzeni. A Kígyótartó által mindig hangsúlyt kap erőink tudatos kézben tartása, a teremtés működtetése (ami, ugye, elsősorban tudatalatti szintekről indul).

Szombaton a Hold gyógyító ereje, a mély igazságok tiszta fényben látása (Skorpió) és a tudatos teremtés képessége (Kígyótartó) összekapcsolódik a hajnali-reggeli órákban a megszülető férfi minőséggel (Mars a Jászolban), este pedig az igazság érzékelésével, a magasabb összefüggések meglátásával és a hit erejével (Jupiter). Ezen esti órákban egyértelműen a lélek, az érzés mutatja, mi igaz és mi nem az! A Nap és a Plútó szembenállásának erejét is érezzük már.

Vasárnap a hajnali álmaink során érezhetjük a mély, belső tisztulást, a mélyebb érzések áramlását és a jövőre irányuló útmutatásokat is (Neptunusz). Délután lesz egzakt a Nap-Plútó szembenállás (16:47 az egzakt ideje), így a világosság és a mélység-magasság erői összeérnek. Egyik oldalon a különbözőségek együttműködtetése, a polaritások egységben látása, illetve ehhez kapcsolódóan a belső otthon megteremtése, önazonosság építése van jelen – másikon pedig a lassú, lépésről lépésre való áttörés és kirobbanás, a minőségi szintemelkedés képessége és ereje. Mindent tisztán átlátni, a feltétlen szeretet végtelen erejét működtetni, mind önmagunk, mind mások felé, most időszerű! A bennünk lévő önirányító és sorsfordító erők akarnak egymással kiegészülni. Érezhetjük: most tényleg bármire képesek vagyunk, a puszta erőink, gondolataink működtetésével! A régi, elavult rendszerek leomlása, az új felé való emelkedés zajlik. Az eddig működtetett minőségből egy teljesen más, magasabb minőségbe tudunk átfordulni.

Zentai Anna