2019. július 03. szerda

2019. július 03. szerda

auriga

A Nap az Ikrek csillagkép lábainál halad, a Hold már leúszva a Tejútról, az Ikreken áthaladva, Castort és Polluxot érintve ma estére a Rák csillagaihoz ér. Így a mai nap folyamán is még nagyon fontosak az emberi kapcsolódásaink, a társakkal való, közös együttműködés és összetartás ereje – de legfőképpen az, hogy a saját isteni oldalunkat, felsőbb énünket kézen fogjuk és összekapcsoljuk a földi tudatosságunkat az égivel! Az Ikrek lábai a Tejúton nyugszanak – csak így léphetünk magasabb szintre.

A délelőtt folyamán a Hold, a lelkünk, érzésvilágunk jelölője szembekerül a most zajló, nagy áttöréseket ajándékozó Szaturnusz-Plútó együttállással. Kora délelőtt indul be és délután tetőzik ez az inspiráció, amely a belső otthon, az érzések és az önfelvállalás, teljes átalakulás falakat romboló erejét kívánja egyesíteni. Közben, a délelőtt folyamán mély lelki tisztítás is kapcsolódik mindehhez. Mit akar most a teremtés? Mire megy ki ez a folyamat? Könnyen rájöhetünk, ha tudatosítjuk, hogy mi most a legnagyobb félelmünk, mi az, amivel ha szembenézünk, ha beleállunk, akkor az áttörés által igazán nagy eredményeket érünk el. A mai nap nem a legerőteljesebb élmény ebben, de segíti ezt az átalakulást.

Délután (17:19-től) a Vénusz a Rák jegyébe lép az évkörön, bár csillagképileg továbbra is Nimród (Orion) csillagai alatt halad, a Tejúton. Így az ősbizalom állapotát, emberi kapcsolataink működését, a vágyakat és a termékeny erőink működtetését illetően még a beavató megértéseket kapjuk. Most a női energia a beavató. Az elengedés ereje is jelen van. A rák Vénusz a következő hetekben igen finom, lágy, érzelmes, érzékeny minőségeket szólaltat meg. Egyrészt a lelki harmónia, a családi béke, az otthon melege és harmóniája élhető meg. Hétköznapi szinteken az otthonunk szépítése, családi kapcsolataink harmonizálása aktuális. Belső világunkben pedig ideje, hogy emberi kapcsolatainkra megoldást hozzon a dolgok gyökerének, okának, eredendő indulásának felismerése. A múlt kutatása visz a termékenységhez és hoz harmóniát. Erőteljes női minőség ez, amely romantikus, tele emlékekkel, gondoskodó érzésekkel.

Zentai Anna