2019. július 02. kedd

2019. július 02. kedd – Újhold, Új Kezdetek

újhold3

Miért az újholdhoz kötjük az új kezdetek idejét? A Nap a cselekvő, tevékeny énünk, a Hold azonban a lélek, a láthatatlan érzelemvilágunk, amelyen át a Teremtő súg és ad iránymutatást a cselekvésekhez. Az elme is lehet irányító, de mivel a földi életbe lélekszerződésekkel érkeztünk, így a lélek hívásainak követése, ezek megélése teljesít ki igazán. Ezért is felesleges elmével felülírni mindazt, ami lélekből eleve jön. Az utunkat járni azt jelenti: a saját lelki hívásainkat, érzeteinket, belső bizonyosságunkat követjük. Az ember eleve érzi, tudja, hol a helye, mi tartozik hozzá, mi teszi boldoggá és mi nem. Bárki másra hallgatni, vagy ‘agyból’ kimagyarázni felesleges. Ha azonban az elmét összehangoljuk a szívünkkel, akkor a mindennapokban tapasztalhatjuk a teljességet, a megérkezést, a külső-belső hazatalálást. Az összehangolás pedig nem azt jelenti, hogy a lelkem igazi vágyait elnyomom és mindent felülírok ésszel – hanem az, hogy tudatosítom a lelkem igazi vágyait és meg’győzöm’ a saját elmémet is, hogy kívül is ugyanazt cselekedjem, ami eleve belül van! Így leszek hiteles és önazonos, sőt, boldog!

Amikor a Hold látszólag “elfogy”, akkor lélekben azt tapasztaljuk, hogy lefogyaszthatjuk a lelkünkről mindazt a szennyeződést, ami nem tartozik eleve hozzá. Hogy maradjon a tiszta, igazi lelki hívásunk, az igazi érzéseink. Amikor ez a Hold aztán teljesen letisztulva a Nappal, vagyis a cselekvő erővel egyesül, akkor elmondhatjuk, érezhetjük, hogy bennünk már letisztult a jelen időben legfontosabb lelki hívás, üzenet, irány. Ezzel töltődnek a cselekvő erőink, tehát újhold idején eleve ösztönösen cselekszünk, intuitívan tesszük a dolgunkat, érzésből csinálunk dolgokat és így lelki alapokon, igazi, tiszta érzésekből tudunk elindulni olyan dolgok felé, ami igazi hívás és boldogság a számunkra. No, ez az újhold ‘titka’. Mindemellett talán nem véletlen, hogy ősi hagyományok Lilith istennő minőségéhez kapcsolják az újholdat és az őt követő 3 napot, vagyis a legtisztább női minőség, belső hívás ereje érezhető ekkor.

KEDDEN az újhold este 21:17-kor egzakt, de addig is, bőven ad támogatást egy új, tiszta lappal indított kezdethez (elsősorban belül, önmagunkkal). A déli – kora délutáni órákban ugyanis az Uránuszhoz kapcsolódik, aki által eleve a tisztító, felszabadító erőket mozgatjuk meg és a Kos csillagkép elején jár, így eleve az új minőségbe lépés fázisában vagyunk. Érdemes figyelni a bevillanó sugallatokat, érdemes most ötletelni az eddig megoldatlan, vagy nehézkes ügyeken (Főleg 11:30 és 15:30 között)! Érdemes nyitottnak lenni új és más megközelítésekre, nézőpontokra. Most könnyen fogadjuk az újat. Este már az újhold erejével indulhatunk új irányba, annál is inkább, hiszen a Nap és a Hold ölelkezése a Tejúton az Ikrek csillagkép lábainál lesz látható! Itt az ideje hát, hogy a külsőt a belsővel, az isteni oldalunkat az emberivel, a belső hívást a gyakorlattal, a szívet az elmével összehangoljuk és eszerint lépjünk tovább!

A Mars ma az Oroszlán jegyébe lép az évkörön (az égbolton továbbra is a Rák csillagképben jár, még jó darabig). Így a férfi minőség (férfiasság, erő, akarat, öntudat, egyenesség, nyíltság, bátorság, küzdőerő, stb.) a világosság uralma alá kerül (Nap). A cselekvő akarat, a világos és egyenes megnyilvánulások, a múltból való tanulás és a kreatív teremtő erő tud teret kapni. Megélhető ez ragyogó férfiasságként, férfi mintákra való, tiszta rálátásként, teljesen őszinte megnyilvánulásokként, a feltétlen szeretet erejének működtetéseként is. Fontos, hogy tudatosítsuk: sorsunk irányítása a saját kezünkben van és az önirányítás most csodálatos módon összefonódik az önlegyőzés és a szabad akarat érvényesítésének képességével! Félelmeket meghaladni, lehúzó, boldogtalanná tevő gondolatokon felülemelkedni sem rossz ez az időszak…

 

Zentai Anna

Kép: Pinterest