2019. január 30. szerda – 31. csütörtök

2019. január 30. szerda – 31. csütörtök

a

Szerdán hajnalban, álmaink közvetítésén keresztül érezhetjük leginkább a Nap és a Merkúr együttállását, amely 03:53-kor egzakt. Az isteni fény, a teljesség fénye, a Bak csillagkép szívénél látható, itt találkozik a beavató megértéseket, információáramlást jelölő Merkúrral. A Zodiákus évkörön ez a Vízöntő jegyben látható, a csillagos égbolton viszont a Fény Őrzésére és védelmére hívatott Bak csillagterében. Az együttállásban összeolvadó Nap és Merkúr a fény közlését, közvetítését, világos kommunikációt, világos megértést üzen. Lehet ez tisztítázó beszélgetés vagy rálátó, tiszta megértés az adott helyzetet illetően, amelyben éppen vagyunk. Az együttállás alatt a Bak behajló térde a sors iránti alázat elvét közvetíti – amikor megadjuk magunkat a teremtésnek, az erők felszabadultan, görcsösség mentesen tudnak eleget tenni a teremtés égi rendjének. Ha nincs ellenállás, akkor beindulhat, megtörténhet, megérkezhet, megszülethet és működhet mindaz, ami már a láthatatlanban készen áll. Amikor megértünk, az által alázatossá is válunk, hiszen láthatjuk a nagy Egész rendszerét – hogy milyen végtelen tudatosság és nagyszerűség mozgatja a szálakat a háttérből és milyen jó, hogy ennek részei lehetünk.

Most van ideje leülni és megbeszélni mindazt, ami fontos, tisztázni, kimondani, akár önmagunkkal, akár másokkal és nyitni az új gondolatokra. Most van ideje vállalni azt az utat, melyet kitűztünk magunk elé, végezni azon feladatokat, amelyek által napokon belül beindul a szabadulás folyamata. Szerdán délelőtt mindezekhez segítséget, támogatást kapunk, lelki erőt és bizalmat is. Az esti órákban elengedhetjük mindazt, ami a szintlépés folyamatában csak hátráltatna.

Csütörtökön délután egzakt a Szaturnusz és a Neptunusz szextil fényszöge, melyet túlzásmentesen és egyszerűen a vágyak és elképzelések, álmok anyagba hívásának folyamatának mondhatunk ebben az évben. Most hangsúlyos élmény lehet érezni azt, hogy miről szól életünkben az ‘idő’. Hiszen az időnek nem csak mennyisége, de minősége is van, amely sorsunk útján egyértelműen érezhető megéléseket idéz. A lélek mélyén rejlő, eddig rejtett félelmeket tudjuk meghaladni, álmokat tudunk valóra váltani. Kellő céltudatossággal, szorgalommal, kitartással, fókuszált figyelemmel tudunk jelen lenni mély lelki megéléseinknek, belső, gazdag képzeletvilágunknak. Működtetésbe léptethető a képzelettel való teremtés, a koncentrációs és vizuális gyakorlatoknak most kiemelt szerepük van. A Szaturnusz által magas tudás érhető el és hozható le a magasabb szférákból, a Neptun által a másik oldalon mély lelki tisztulás, érzelmi szabadulás élhető meg. Lépésről lépésre, jelenlétben, a pillanat örömével, a hétköznapok szentségét megélve, önmagunkért és igaz érzéseinkért felelősséget vállalva teremthetünk harmóniát és feloldódást.

Zentai Anna

asztrozófus