2019. augusztus 24. szombat – 25. vasárnap

2019. augusztus 24. szombat – 25. vasárnap

aaszűz

A Nap belépett a Szűz jegyébe a Zodiákus körön – bár csillagképileg továbbra is az Oroszlán csillagképben jár – így eljött az ideje annak, hogy amit eddig vetettünk és kimunkáltunk, azt most elkezdjük betakarítani, learatni! Munkáink gyümölcsei érni kezdenek, vagy máris ölünkbe hullanak – minden téren és értelemben. A Szűz a folyamatos fénymunkák, külső és belső (ön)dolgozás ideje, a rendrakás, a helyretétel ideje. Most eleve tisztán látjuk, mit tudunk helyretenni és a cselekvés szintjére is kerülnek a rendbetévő munkák. Most van ideje az alternatív gyógymódoknak, a Földanyához, természethez, növényekhez való visszatérésnek, velük való foglalkozásnak. Ideje jön, hogy gyógyuljunk és gyógyítsunk, de nem a modern civilizáció eszközeivel, hanem őseink hagyatékával, természetes, kíméletes gyógymódokkal és szerekkel. A Szűz kettőssége egyaránt megjelenik az Angyalban és a Boszorkányban és annak minden aspektusában, megélésében.

SZOMBATON délután (magyar idő szerint 18:06) egyesül a Vénusz a Marssal, a termékenység és ősbizalom női ereje a kiáradó, kitörő férfi erővel. Ők ketten együtt egy emelő trigon fényszögben kapcsolódnak az Uránusszal, aki március óta a Bika jegyében jár, egyben a Kos csillagkép feje alatt. Ez a mostani erőtér jelentősen rásegít az Uránusz által beindított változásokra, térnyitásra, tudattágításra. Tavasz eleje óta egy igazi erkölcsi-szellemi felszabadulás zajlik, amely folyamatban ráébredünk arra, hogy eddig vélt hiedelmeink ellenére a kezünk egyáltalán nincs megkötve, nem vagyunk korlátok közé szorítva, mindez csak az elménkben létezett! Különös tekintettel igaz ez a testiség, a szexualitás, az élet örömeinek megélésére és minden anyaggal, akár pénzzel kapcsolatos hiedelemre, nézetre, eszmére (lásd bővebben az ‘Uránusz a Bika jegyében c. írást a Blogon).

Szépen, lassan, a maguk ütemében kioldódnak azok a régi hitrendszerek és ezzel együtt rezgések, amelyek miatt nem engedtük meg magunknak, hogy megéljük az anyagi-testi létezés minden örömét. Megnyílnak a soha nem is volt korlátok, tisztulnak az emberi kapcsolatokról, különösen a párkapcsolatokról alkotott minták, elképzelések. Egyre szabadabbak lehetünk, hiszen önmagunknak engedjük meg, hogy azok legyünk – vagy inkább önmagunk ébredünk rá arra, hogy eleve szabadok vagyunk! Új és különleges inspirációk, életünket és személyiségünket megreformáló lehetőségek inspirációját érezhetjük. Alacsonyabb szinten: ha valami ellen tiltakozik az egó, akkor jöhetnek olyan impulzusok, amelyek indulatossá tesznek, kiütik a régi biztosítékokat, éppen azért, hogy nyissunk a tágabb valóságra, a korlátlan lehetőségekre – a valódi önmagunkra és valódi vágyainkra! Magasabb szinten mindezt kísérheti már a csend és a béke, különleges és lelkesítő élményekkel, alkotással, vagy erőt adó, felszabadító kis viharokkal. (Most még… aztán 26 és 28 lesznek a tetőzések, amikor teljesen átláthatjuk azt a szellemi rendszert, amelyben eddig gondolkodtunk és a megértés felszabadulást hozhat, illetve akár már testet is ölthet eddigi vágyaink, munkáink gyümölcse, a folyamat adott fázisa szerint). Minden szinten a Föld elem dominál, a régi rögökből, szokásokból való kiszabadulás, a vágyak megélésének inspirációja, a más nézőpontra való nyitás, a felszabadító felismerések.

VASÁRNAP is folytatódik mindez. A Hold ekkor már a Tejúton jár, kinyílnak az intuíció, a lélek kapui. Felismerések, tiszta meglátások jöhetnek – érdemes figyelni a belső látásunkra, mellyel saját ösztönös működéseinket, érzéseinket vizsgáljuk, értjük meg. Az önmagunkra való rálátást segíti a beavató Merkúr is, az Oroszlán feje alatt, de továbbra is jelen van az életöröm állapota, amelyet, ha szükséges, most újratanulhatunk.

 

Zentai Anna

Kép: Pinterest