2019. április 24. szerda

2019. április 24. szerda

nyíl

Szerdán felismerhetjük, hogy miben és hogyan korlátozzuk le érzelmeink áradását, megérzéseinkre hagyatkozásunkat és kellő tudatossággal meg is haladhatjuk ezt. Most jól érzékelhetjük a lélek hangját, a jelenlétet, a hétköznapok szentségének.

A nap elején (már álmainkban is) inspirációkat kapunk terveink, vágyaink anyagba öntéséhez – napközben aztán, ahogyan nekilátunk e munkáknak, kihívásokkal, megmérettetésekkel is találkozhatunk, de ezek ne tántorítsanak el! Mint ahogyan az ellenszelet is vitorlánkba foghatjuk, úgy érdemes nekivágni az erőpróbának is. Hozott képességeinkkel, tehetségeinkkel dolgozunk és a nap folyamán bőven akadhatnak a múltból visszatérő lehetőségek, ismétlődő esélyek!

A Hold a Nyilas íja felett halad a nap első felében, a Mars pedig Nimród, az égi íjász csillagai alatt, az íjat tartó kéznél, most a megtartó erőnket hangsúlyozza ki! Az égi íjászok fényüzenete a valódi, belső célok fókuszba helyezése, a belső figyelem, koncentráció, valamint a birtokunkban lévő szellemi eszköz, mellyel fényt vihetünk a tudatba.

Az esti órákban (20:34-kor) a Plútó látszólag hátráló mozgásba kezd, vagyis nem a karmikus kör, hanem az égi rend szerint halad tovább, október 3-ig. Vagyis ahhoz, hogy sorsunkon érdemben változtassunk, hogy a minőségi szintlépéseket gyakorlati, hétköznapi formába öntsük, mától kapjuk meg a plútói felismeréseket, mától láthatunk rá mélységekre és magasságokra, hatalmunkban lévő teremtő erőkre! Ez a nap is kedvez az átalakulásnak, megújulásnak és gyógyulásnak is.

Az elkövetkezendő napokban már a Mars és a Neptunusz megvalósító fényszögének szombati tetőpontjára készülünk fel – a Mars most áll együtt Nimród első lábfejével, a Rigel csillaggal, amely a misztikus belső útra, az Eridanus csillagfolyóra lép! Így nyit kaput a kézzel fogható tisztulásokra, tisztázásokra, a Neptunusszal karöltve, aki a Vízöntő csillagzat jövőt tisztító csillaghullámában fürdik. Ideje van tehát bármilyen külső helyzet esetén elkezdeni saját magunkban kutakodni, megtalálni – nem a hibákat! ..hanem.. – saját teremtő erőinket, mellyel az adott szituációt előidéztük, megteremtettük és ha kell, mélyen belül kitisztítani, feloldani a még lehúzó erőket, önsorsrontó minőségeket és beidegződéseket, hogy az érkező áldásoknak teret készítsünk!

A Neptunusz legmagasabb szintje az az állapot, amelyben teljes egységben létezünk saját lelkünkkel, tökéletesen bízva a lelkünk legmélyéről fakadó vezettetésben, útmutató érzésekben, érzékfeletti érzékelésben. Amikor már senki és semmi nem ingat meg, nem tud befolyásolni, amikor semmilyen látszat, anyagi-felszíni káprázat már nem bizonytalanít el, mert teljesen tisztában vagyuk lelkünk hívásaival, a mélyen bent érezhető igazsággal.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest