2018. szeptember 28. péntek – 29. szombat

2018. szeptember 28. péntek – 29. szombat

ffinő

A 25-én hajnalban felálló telihold erős érzelmeket és a lélekben zajló folyamatokra való rálátás idejét hozta, illetve ekkor volt tetőponton a Nap és a Szaturnusz kvadrátja is, amely által tisztán ráláthattunk sorsfeladatainkra, meghaladandó határainkra. Jelszava: a Fény, a Világosság, a Szeretet erejével ENGEDNI, amit igazán szeretnénk! …önmagunknak is…

Ez utóbbi energia még bőven érvényes, félelmekkel szembenézni, keményen, fegyelmezetten, önszorgalommal dolgozni, bármilyen nehézség árán, de céltudatosan és koncentráltan – valami ilyesmit érezhetünk.

PÉNTEKEN  a Nap a Szűz térde alatt volnul el, ami a változásra és a kellő lépésre való rugalmasságot adja, a Hold pedig a Kos csillagzat alatt járva a jövő érdekében szükséges (lelki) energiabefektetésről, később megtérülő áldozathozatalról mesél. A szombatra virradó álmokat érdemes figyelni, hiszen a Nap és a Mars lendületet, gyorsaságot, vitalitást, erőt és tüzet adó kapcsolata ekkor tetőzik. Kapcsolatainkra ráláthatunk, kapcsolati téren dolgozhatunk, ez a pár nap pedig inspiráció arra, hogy mindezek által letegyük terheinket, szabadabban, teljesebben éljünk. Napközben, főleg a déli órákban, a megérzések segítik utunkat. Az esti órákban az erőnk ismét megsokszorozódhat.

Az érdeklődő, kíváncsi, mozgékony Merkúr az alvilágba lépő, befelé induló Szűzleány ölénél és szívénél jár, gondolatainkban és szavainkban így a teljességet adó fény keresése rejlik. A Vénusz továbbra is az Angyal csillagai alatt jár, a Mars a Bak csillagkép értékőrző erőterében, a Jupiter pedig a Mérlegből érzékelteti a szív igazságát.

SZOMBATON csodás égi helyzet áll fel – a Hold a Bika csillagképbe lép, így szombaton és vasárnap délután 16 óráig még a fizikai erő van előtérben, de a délutáni órákban, a Fiastyúkot elérve, hatalmas termékeny, létrehozó, összpontosított erőkkel ajándékoz meg – ráadásul úgy, hogy egy nagy égi háromszög áll fel, a Nap, a Mars és a Hold között! A Nap a Szűz csillagképben (belső munkák, fénykeresés), annak is a múltból ellépő részénél jár ekkor, a Mars a Bak csillagzat nyakától a teste felé halad (sorsfeladat felvállalása, fény és érték őrzése), a Hold pedig a Bika és a Fiastyúk termékeny tere alatt. Levegős jegyeket kapcsolnak össze, így elsősorban szellemi-gondolati szinten, megértésben, tudatosodásban, szellemi inspirációkban érezhetjük ezt a helyzetet. Ideje lehet felvállalni valamilyen kommunikációra, önkifejezésre, beszédre vagy írásra vonatkozó dolgot, cselekvően lépni efelé.

Mindemellett az egyre lassuló Plútó sorsfordító, mindent átalakító erejét is egyre jobban érezhetjük magunkban – elsején vált majd direkt, azaz előrehaladó mozgásba, amitől fogva a gyakorlati, hétköznapi szinten is végigvihetjük eddig tervezett újító munkáinkat.

Zentai Anna

asztrozófus