2018. szeptember 10. hétfő – 11. kedd

2018. szeptember 10. hétfő – 11. kedd

deviantArt

A Nap és a Merkúr az életöröm és feltétlen szeretet csillagterében, az Oroszlán csillagkép alatt jár, a Vénusz az Angyali Szűzben. A Hold hétfőn éjszaka még az Oroszlán nemző részénél vonul el, hajnalban áll együtt a Denebolával, így hétfőre virradó álmaink során igen termékeny erőtér nyílik meg, amelyet létrehozó erőink működtetésére, az önbizalom és biztonság erősítésére, de akár pénzügyi gyarapodásra is használhatunk. Hajnaltól aztán a Szűz csillagkép alatt jár a Hold. 13 óra körül a nagy útra, a (belső) keresésre indulás ideje jön el. Kedden napközben pedig a belső munkák, a szeretet-munkák és eddigi vetéseink learatásának ideje még inkább felerősödik.

Már hétfőn érezhető lehet, hogy a Mars kedden hajnalban jegyet vált és a Zodiákus évkörön a Vízöntőbe lép (csillagképi hátterét tekintve lassan közelít a Bak feje alá, így az isteni minőség látása, a múltra való emlékezés és az értékőrzés ideje már érezhető, de a következő héten fog igazán aktiválódni). Keddtől az akaratunkat és erőnket a megtisztulásra, a korlátokból való kiszabadulásra, az eddig hordott súlyok letételére, a szabadságra koncentrálhatjuk, de érezhetjük azt is, hogy szívesen teszünk másokért, a közösségért, lelkesen vállalunk olyan dolgokat, mellyel másokon segíthetünk. A már felismert komfortzóna-határok, önkorlátozó mechanizmusok erőteljesen kezdenek kioldódni. A Nap és a Jupiter szextil kapcsolata kedden kora délután segíti az igazságok, a kérdéses helyzetekre a valódi válaszok felismerését. Titkokra fény derülhet, igazságokra tisztábban ráláthatunk, sorsunk irányítását a felfedezett égi akarat támogatja. A Nap és a Plútó a felemelkedés inspiratív erőterét alkotja ugyanekkor, így nagy erőt, késztetést érezhetünk egyúttal arra, hogy merjünk nagyot változtatni! A sorsunk feletti hatalmat, a változtató  erőt képviselő Plútó és a szeretetet, önirányítást jelölő Nap együttes erejével most valóban van erőnk az átalakuláshoz, változáshoz! Minden erőnket befektetve, céltudatosan, akár megtervezve és szépen, lépésről lépésre haladva, nagy energiákat tudunk mozgósítani.

Szerdán lesz egzakt, de már érzékelhető a Jupiter és a Plútó visszatérő szextil kapcsolata, amely a már megélt tapasztalatok általi leszűrődést, fontos megértéseket, felismeréseket mutat. Támogatja a nagy változásokat, átalakulásokat, hitünk erejét, világnézetünk alakulását, a régi rendszerek felbomlását és az újba lépést. Vele együtt éri el a Vénusz-Uránusz szembenállás is az egzaktságát, így a tudattágító erők most elsősorban kapcsolatrendszereinket érinthetik, a terhektől való tisztulás, a látókörünk tágulása erősen jelen van. A biztonság és bizalom kérdésköre igen erőteljesen érintett ezekben a változásokban! Érdemes elgondolkodni, vajon mit jelent valójában a biztonság, hol is találjuk meg?

Zentai Anna

asztrozófus