2018. szeptember 05. szerda – 06. csütörtök

2018. szeptember 05. szerda – 06. csütörtök

aadejóóóó

A Nap az Oroszlán és a Nagy Medve csillagképek alatt jár, ami az Erő és Uralom idejét üzeni. Hatalmas erőnket érezhetjük és vethetjük be a céljaink eléréhez, ösztöneink, belső világunk uralása mellett. Sokan félreértelmezik ezt akkor, ha rögtön valami olyanra gondolnak, ami rossz érzésekkel, lemondással, elfojtással jár. Jó hír, hogy nem erről van szó – éppen ellenkezőleg. A számunkra legnagyobb örömöt, teljességet adó dolgokért tudjuk működtetni mindezeket a képességeket.

Szerdán a Hold az Ikrek csillagkép alatt járva érzékelteti először a múlandóságot, a halandó minőségeket életünkben – majd pedig a soha el nem múló, örök és halhatatlan, lelket igazán tápláló dolgokat. Déltájban könnyen összehangolhatjuk az ösztönösséget a cselekvőképességgel. Délután mélyebb lelki, majd kora este az ösztönvilágunkat, a bennünk mélyen élő igazságérzetet is megbolygató, felszínre hozó élmények érhetnek.  Késő este már mélyebb átalakulás, gyógyulás zajlik a lélekben, annak érdekében, hogy visszataláljunk önvalónkhoz.

Csütörtökre virradó álmaink során érezhetjük és láthatjuk, hogy mi jelenti igazán az isteni minőséget a számunkra (Hold-Pollux együttállás). A hajnali órákban a Merkúr saját jegyébe, a Szűzbe érkezik. Szellemi, gondolati szinten, információáramlásban, közlésekben a folyamatos munkálkodás, a rendrakás és a nemes szolgálat élésének ideje jött el. Helyet kapnak rendező beszélgetések, elemző-analitikus gondolatmenetek, szellemi helyrekerülések. Dolgozhatunk a Belső Gyermekkel is. Ugyanakkor, csillagképi helyzet szerint, a Merkúr ekkor áll együtt az Oroszlán szívével, a Regulis csillaggal, így ez a nap a melegséget és fényt sugárzó szavaké, beszélgetéseké! Ideje közvetíteni a szeretetet, a feltétlenül áradó erőt.

Déltájban erősebb angyali jelenlét lehet érzékelhető. A Szaturnusz időközben látszólag lelassít – mintha megállna az idő  és eltűnnének a határok – erejét könnyen, tisztán, áramlón működtetjük. Lehetőséget kapunk félelmek nélkül lépni, lenni, komfortzónát elhagyni, célokra fókuszálni, ráérzékelni arra, minek is van ideje éppen és mi is jelenti számunkra az igazi teljességet.

A Hold a Rák csillagkép első ágát járja végig – a lelki megnyílás, befogadás kérdésköre hangsúlyos e napon. Ami lehet egyik oldalról az is, hogy ami jó érzéssel tölt el, arra nyithatunk, másrészről pedig az is, hogy ami nem épít, nem boldogít, arra bátran mondjunk nemet. Az esti órákban érdemes nyitottnak lenni új és más nézőpontokra, meglehet, hogy ez hoz megoldást és szabadulást, adott helyzetekből.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest