2018. október 27. szombat – 28. vasárnap – 29. hétfő

2018. október 27. szombat – 28. vasárnap – 29. hétfő

auni2

SZOMBATON a Hold a Bika, majd a Bika és Nimród csillagképek átfedésénél látható. Lelki szemeinkkel már látjuk a közeli, épp előttünk fénylő, csodás célokat, minőségeket. Ennek érdekében komoly szellemi munkára, teljesítményre vagyunk ma képesek. Az esti órákban a megtartó erőt érezhetjük, ugyanakkor lélekpróbaként adja a Teremtés a teljes, tökéletes, ingatagság nélküli bizalom meglétét önmagunkban, érzéseinkben, megérzéseinkben. Mélyebb félelmek, függések kitisztítása, a velünk nem azonos minőségek elengedése időszerű.

VASÁRNAP hajnalban egzakt a Nap és a Szaturnusz fényszöge, a szintézis megalkotásának, az előre vivő megértésnek a jegyében. A skorpió Nap is rásegít arra, hogy világosan rálássunk a mélységekben rejtőző dolgainkra (nagyobb ívekben lásd pl. eddigi legrégebbi hajóroncs megtalálása a tengerfenéken, vagy Ferenc József híd előbukkanása a Dunából), ehhez adja a Szaturnusz a lassú, finom, de stabil céltudatosságot és önfelvállalást. Rájöhetünk akár arra is, milyen életfeladatokat választottunk, hogy beteljesítsük sorsunkat, vagy erőt érezhetünk ennek felvállalásához. Lépésről lépésre haladunk meg olyan képzelt határokat, melyekkel eddig önmagunkat korlátoztuk, esetleg már a megvalósítás útjára is léphetünk azon dolgokat tekintve, melyek valóban teljességet adnak számunkra. A Hold ma a Tejúton halad, lelki beavatásokkal, a megvilágododás, felismerés erejével, önlegyőzés képességével, intenzívebb álmokkal lát el.

HÉTFŐN eseménydúsabb lehet a nap. Álmainkban – melyek most az útra lépésről, elindulásról szólhatnak – elmúlt életek, vagy élmények leszűrődése, összegzése és angyali üzenetek is jelen lehetnek. A reggeli órákban helyünk megtalálása és céljaink hívatástudattal való követése hozható egyensúlyba. Erőteljes lelki-érzelmi impulzusokkal, a múlton való nosztalgiázással, a jelen helyzet gyökereinek felkutatásával telhet ez a nap. A Hold még a Tejúton halad, estefelé már lehozza onnan a felemelő, beavató erőket.

Ezen a hétfői napon egzakt a Merkúr és a Jupiter együttállása, a Skorpió jegyében, az Isteni Igazság csillagzata, a Mérleg alatt. A Merkúr által az egyszerű, hétköznapi működésekbe kapunk beavatódást, megértést – a Jupiter által tágabban, nagyobb ívekben, magasabb szemszögből láthatjuk át életünket, önmagunkat. E két princípium egyesülése most mély, belső megértést hozhat önmagunkról. Az igazság megértése és kimondása időszerű! Saját lelkünk igazságait bizalommal közölni, kinyilvánítani, most lehetséges. Optimizmusra és bizalomra való készségünk fontos lehet, mint ahogyan az is, hogy igyekezzünk a látható felszín mögé látni, érezni!

Zentai Anna

 

asztrozófus