2018. március vége – Miről szól ez a Húsvét?

Miről szól ez a Húsvét?

forrás

A Húsvét nem a vallás ünnepe.

Minden ünnep akkor érthető meg, ha érezni kezdjük az idő minőségét. Ez pedig egyetlen módon lehetséges: ha elcsendesedünk.

Az ünnepek mindig a belső csendesedésről, lelkünkben valami új minőség születéséről szólnak. Húsvét idején megtisztulásról, megújulásról, igaz önvalónk születéséről.

 A 13. hét üzenetei között a Vénusz és az Uránusz együttállása (29-én csütörtökön), valamint a közeledő Mars-Szaturnusz együttállás (április másodikán) kap most nagyobb szerepet. Emellett a csütörtöki Nap-Szaturnusz fénykapu és a szombati telihold is említésre méltó.

 A Vénusz és az Uránusz egyesülésének hála, az elmúlt napokban (és még érezhetően) látókörünk, tudatosságunk tágabb dimenziókra nyílhatott meg, különösen emberi kapcsolatainkat és világunk teremtését, életünk megalkotását illetően. Az Uránusz hozza az újra való nyitottságot, a tisztító erőket, melyekkel teret készíthetünk az újnak, melyekkel szabadon élhetjük meg most éppen a vénuszi minőségeket: nőiességet, szépséget, művészi munkát és élményeket, termékeny, alkotó erőinket, vágyainkat, testiséget és harmóniateremtést. Hátterében a Halak csillagkép egyszerre üzen a teljességtől még visszahúzó szálak elvágásáról, ezzel karmikus rendeződésről, igaz hívásokhoz való visszatérésről. A Nap és a Szaturnusz kapcsolata ehhez adja a tiszta rálátást sorsfeladatainkra, karmára, igaz értékekre, valódi célokra.

 A szombati telihold a saját lelkünkre, belső működéseinkre, mély érzéseinkre ad világos rálátást.

A Hold a Szűzleány ölében haladva, az anyaság, a női termékenység, a lelki munkák és aratások idejét üzeni. Szemben a Nap a Halak csillagai alatt, a visszaúszó hal fonalánál ragyog. A külső és belső rend, a munka és a pihenés egyensúlya, a lépés és visszatérés üzenetei, a belső fénykeresés és a cselekvő korszakváltás egyszerre jelennek meg és késztetnek a kiegészülés élményére.

Vasárnap a Nap és a Merkúr együttállása teljesedik ki. Főként az esti órákban lesz időszerű, hogy világosan, egyenesen, nyíltan és bátran, egyértelműen megnyilvánulva megbeszéljük, elmondjuk, kifejezzük, ami éppen fontos. Adott most ehhez a rálátó, szeretetteljes megértés képessége is, bármely részről. Lehet varázsolni eleve hozott szellemi képességekkel, de lehet élni a múltból ismételten visszakívánkozó kommunikációs feladatokkal is. Uralja ezt az együttállást zodiákusilag a Mars, aki most az igazi isteni célok, a valódi hazatérés felé lendít; illetve uralja csillagképileg a Neptunusz, aki a jövő érdekében történő tisztulásról, szabadulásról szól.

Ezen felül a Vénusz, mint termékenység és szépség princípium, belép a Zodiákus körön a Bika jegyébe, szombaton, kora reggel. Saját uradalmába érkezve mostantól a nőiség kiteljesedését, az anyagi létezés boldog bőségét, minden örömét, a termékeny erőink tiszta, erős működését élhetjük. Ideje van anyagba önteni mindazt, ami eddig elindult, készülődött és működőképessé, élővé tenni, bebiztosítani bármit, amibe belekezdtünk.

Mindent összevetve, ezen a Húsvéton a belső elcsendesedés meghozza jutalmát: ráláthatunk igaz céljainkra, befejezhetünk és lezárhatunk olyan minőségeket (testi-, lelki- és szellemi szinteken is egyaránt fontos), melyek a régi mintákban, régi életidőben tartottak eddig, számot vethetünk a múlttal és új korszakba léphetünk, teremtő erőinkkel a szépségen, harmónián, az örömmel megélt létezésen dolgozhatunk.

Áldás van Velünk.

Zentai Anna asztrozófus

Kép: Pinterest