2018. március 19. – 23. Heti csillagüzenetek

2018. március 19. hétfő – 23. péntek

atavasz

A Nap ezen a héten a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál jár, így éri el 20-án kedden a tavaszpontot, ami a négy nagy világtengely közül az egyik, a Halak csillagképben. Ezzel megkezdődik a várva várt tavasz, az új sorskör, melybe a termékeny szellemiség erejével és a kapcsolati működések megértésével (Merkúr-Vénusz együttállás) lépünk be.

HÉTFŐN a Hold is a Halak csillagzatában járva az összegzés üzeneteit közvetíti – a sorskör végéhez érve ideje számot vetni, felkészülni az új időkre. Este a lélek szabadsága, függetlensége érzékelhető.

KEDDEN 17:16-kor éri el a Nap a látszólagos földi útjának és az Égi Egyenlítőnek a kereszteződését, a kozmikus egyensúly pontját. Ettől kezdve fokozatosan növekszik a fény, a világosság – a tudatban is. A Hold a Kos csillagképben járva a távoli, szent célok látását üzeni, erőt adva az új kezdetekhez.

SZERDÁN is a Kos csillagai alatt jár a Hold, estére a Bikához érkezik. Változásra, megújulásra ösztönöz a délutáni órákban, majd az igazság mély érzékelést segíti.

CSÜTÖRTÖKÖN az égbolt legtermékenyebb részén, a Fiastyúk csillaghalmaznál halad el a Hold, így ez igazi teremtő nap, főként a reggeli órákban! A Bika termékeny erőterébe érve ideje van, hogy amit eddig elindítottunk, az testet ölthessen. A cselekvéseinket és az intuíciónkat most kitűnően össze tudjuk hangolni. A múlt tanításai érthetők meg. Este alkalmunk nyílik lelki szemeinkkel bepillantani a jövőbe, a csillagok most irányt mutatnak.

PÉNTEKEN a Hold a Bika szarvai alatt és Nimród csillagainál jár, így lelkünkben folyamatosan dolgozva önmagunkon, magasabb minőségbe emelhetjük fel magunkat. A nap második felében a Tejútra lép a Hold, így megnyílnak az érzékelés, az álmok, a lelkiség kapui – minden érzelmi élmény az átlagosnál mélyebben érint, a lelki rezdülések, sugallatok erőteljesebben, tisztábban érkeznek.

A Merkúr (szellemiség, intellektus, kommunikáció, megértés, érdeklődés, tanulás és gyermeki én bolygója) látszólag hátráló irányt vett a hajnali órákban, így a Halak csillagképben, a visszatérő hal fonalán most a Vízöntő felé kezd úszni. A múltból visszahozott szellemi-kommunikációs minőségek, készségek most éppen a tisztulást és a szabadságot szolgálják, egészen április közepéig.

A Vénusz és a Plútó racionalizáló fényszöge éjféltájban lesz egzakt – ekkor tudunk igazán erőteljesen átbillenni egy magasabb rezgésszintre. Nőiségben vagy női mintákat tekintve, emberi kapcsolatokban, párkapcsolatban, testiséget és anyagi jólét tekintetében most radikálisan alakíthatjuk át eddigi szemléletünket, nézeteinket, működéseinket. A szenvedélyesség, a mélységek és magasságok, a végzetesség megélése jellemző most. A Vénusz a visszatérő hal fonalánál jár, felette az önként áldozatot vállaló és családi karmát helyretévő Androméda csillagai ragyognak – a Plútó pedig a Nyilas tudást kiárasztó, hazavezető csillagzata alatt jár.

Zentai Anna

asztrozófus