2018. március 17. szombat – 18. vasárnap

2018. március 17. szombat – 18. vasárnap

halas

Ezen a hétvégén a Nap, a Hold, a Merkúr és a Vénusz is a Halak csillagképben, a karma körére visszaúszó hal csillagai alatt jár. A még el nem végzett sorsmunkáink újra időszerűvé váltak, ideje van visszatérni hozzájuk, hogy azok teljes végigvitelével zárjuk le hamarosan az eddig járt sorskört. A Merkúr és a Vénusz közeledő együttállása 20-án, az új tavasz napján fog beteljesedni – termékeny gondolatokat, harmonikus, békülő beszélgetéseket, művészi írásokat és mondandót, harmóniát teremtő, visszatérő kommunikációs helyzeteket tapasztalhatunk.

SZOMBATON 14:12-kor egzakt az újhold, vagyis a Nap és a Hold együttállása. A letisztult, új lelki alapokon indított, új kör kezdete ez. A Halak érzékeny, intuitív, korszakváltó, egység titkait kutató jegyében történik ez az együttállás, ugyanakkor a csillagképi háttérben a Halak ragyogja a Minden Egység fényét, a lélek dönt arról, hogy van-e még dolga és visszatérjen-e karmikus munkáihoz, vágyak megvalósításához, vagy továbbléphet? Kezdet és vég ér most egybe. Lezárás és új utak indulása zajlik egyszerre.

A Mars délután a Bak jegyébe lép a Zodiákus körön. Mögötte a Tejút és a Kígyótartó csillagai ragyogják erőink önálló kézben tartásának átalakító, varázsló erejét! Emelő erőnk így most abban rejlik, hogy önmagunkból, nem másokból nyerve erőt, a saját kezünkben tartjuk sorsunk irányítását, testi-lelki-szellemi állapotunkat. A Mars által erőkifejtésünk mostantól céltudatos, határozott, szigorú, koncentrált erővé válik. Sorsfeladat lehet az új kezdet, az akaraterővel, szexualitással, férfi minőséggel kapcsolatos bármilyen élményünk. Erőt kapunk ahhoz, hogy felismerjük komfortzónánk határait és meghaladjuk azt. A következő hetekben lassan kikristályosodhat, mi jelenti számunkra az igazi értéket a marsikus minőségekben.

VASÁRNAP érdemes kicsit lelassulni, figyelni, még hatékonyabban jelen lenni a történéseknek, élményeknek, apró dolgoknak is. Késő este a Hold együttáll a Vénusszal és a Merkúrral. A lelki béke és harmónia érzékelhető.

Zentai Anna

asztrozófus