2018. március 01. csütörtök – 02. péntek

2018. március 01. csütörtök – 02. péntek

belső

A Nap folyamatosan a jövő érdekében történő tisztulást segíti és a Jupiter is a Mérleg jövőre vonatkozó igazságait megmérettető részén jár. Így mostanában van ideje, hogy tisztázódjon, mi vár ránk a jövőben, mi a (szívnek) helyes út.

A Merkúr és a Vénusz együttállása a Halak csillagkép visszaúszó halánál visszatérő lehetőségként adja a még ki nem használt kommunikációs és termékenyítő erők működtetését, ez által csodálatos dolgokat valósíthatunk meg itt és most, az anyag szintjén.

CSÜTÖRTÖKÖN a Hold az Oroszlán csillagkép alatt jár. Reggel a feltétlen, erős szeretet áramlása tapasztalható (Hold-Regulus együttállás). Az ösztönök uralása most hangsúlyos, ami lényegében a még bennünk bújkáló félelmek uralását is jelentheti – ha tudjuk, hogy van egy nagyszerű célunk, amiért érdemes megtenni, meglépni, teremteni dolgokat, akkor ezzel az erővel sikeresen uralva félelmeinket, akár azokkal együtt, tehetünka céljainkért (így a félelem azután meg is szűnik).

Hajnali álmaink (vagy az álmatlanok némán filozofálgatós felismerései) most a szellemi és kommunikációs teremtő erők gyógyításáról, megújulásáról szólnak. Olyan erő és tudás érkezhet le hozzánk, melyeket az éppen visszatérő, újra alkalmassá váló kommunikációs feladatainkhoz tudunk felhasználni. Mélységeiben érthetjük meg a helyzetünket.

A Vénusz és a Jupiter trigonja kiterjeszti a termékeny, alkotó erőket, ami kedvező a művészetekben és a kapcsolatokban is. Párkapcsolatokban ideje felismerni a mélyen ülő, rejtett, láthatatlan igazságokat! A visszaköszönő múlt a jövőt méri meg. Összegzésből átalakulás, mélységek megismerése által korszakváltás és egység teremthető.

PÉNTEKEN a Hold tovább vándorol az Oroszlánban, így az életöröm, életszeretet állapota dominánsan megélhető. Estére a Szűz csillagkép múltból ellépő lábánál jár, így ideje nagy utakra indulni, magunk mögött hagyva már idejétmúlt minőségeket!

Még az éjjeli órákban, 01:52-kor egzakt a telihold, azaz a Nap-Hold szembenállás. A Zodiákus kört érintve ez a Halak-Szűz tengelyen áll fel, ami a külső és belső rendrakást, magas elvek lelki szolgálatához kapcsolódva a mélységekre való, tiszta rálátást üzeni.

Csillagképileg pedig az Oroszlán és Vízöntő csillagzatok végénél jár e két égitest, így a jövő érdekében történő, cselekvő szabadulások és a múlttól való (lelki) ellépés, a belső lélekmunkák érnek össze.

Ez mutatkozik meg álmainkon át és ebbe a fényhídba van már bekapcsolódva a Neptunusz is, a Nappal közeledő együttállásban, így egyre mélyebben látunk rá eddig rejtett, titkolt lelki mélységekre, spirituális működésekre, egységet, azonosságot jelentő dolgokra.

A délután és az este rengeteg lelki élménnyel érkezik, inspirál, késztet, megújít.

Zentai Anna

asztrozófus