2018. június 25-től 30-ig – Június végi csillagüzenetek

2018. június 25-től 30-ig – Június végi csillagüzenetek

tejutas

Hétfőn (este egzakt) a Vénusz és a Jupiter aspektusa, amely most különböző kihívásokon át hozza el a fejlődés és megvalósítás idejét. A Vénusz mögött a Rák csillagkép ollója, az engedés – elengedés üzenete áll (elengedni bármit, ami nem termékeny, ami nem ad harmóniát és szépséget, amivel nem vagyunk azonosak), a Jupiter pedig az Angyali Szűz csillagai alá tért vissza. Nézeteink, hitünk, elképzeléseink is vizsgáznak ma, ugyanakkor kapcsolati téren jöhetnek fontos tanítások.

Kedden a Hold által gyógyító térbe érkezünk. A Skorpió és a Kígyótartó csillagképeken átvonulva most idejét mutatja annak, hogy felfedezzük a láthatatlan működéseket, megismerjük önnön teremtő energiáinkat és tudatosabban használjuk is őket. Délután finom, de erős érzelmi hullám emelkedik fel a mélységekből, hogy kitisztítsa mindazt, ami még a jövő áldásainak gátját képezte. Önazonosságból vizsgázunk, ezzel érzékelésünk is fokozódik. A Mars késő este irányt vált és augusztus 27-ig visszatér a Bak térdétől (sors iránti alázat) a Nyilas csillagkép elé (magas szintről leérkező tudás és erő tere), alatta a Mikroszkóp csillagzat üzeni: ezen a nyáron a legapróbb, legfinomabb, pillanatnyi részletekben fedezhetjük fel, mi is az, ami igazán fontos, mi méltó hozzánk, mire érdemes figyelnünk, mit érdemes követnünk.

Szerdán a Hold már a tudást, fényt hozó és kiárasztó Nyilas csillagképébe lép. A Nap és a Szaturnusz szembenállása egzakt ezen a különleges napon (15:28), amelynek köszönhetően már a környező napokban tisztábban ráláthatunk arra, hol van jelenleg a komfortzónánk határa, mitől félünk, milyen határokat érdemes meghaladnunk önmagunkban – mindezt azért, hogy meg tudjuk lépni, fejlődni őket! Ráláthatunk sorsfeladatunkra és amint vállaljuk azt, már sokkal könnyebben haladhatnak dolgaink. A Nap fényerejével könnyebben munkálkodunk még az eddig nehezebbnek hitt feladatokon, önmunkákon is. A teljesség minősége, lehetősége jelenik meg ezen a napon! A Nap, mint az isteni fény jelképe, a Szaturnusz pedig az isteni minőség anyagba öntése és a hozzánk méltó minőségek levizsgáztatója alkot egymással inspiratív fényszöget. Kikristályosodhatnak és megvilágítást kaphatnak igazi céljaink!

Csütörtökön a Hold a Nyilas csillagképben vándorol tovább és innen kapcsolódik össze az Ikrek csillagzat alatt járó Nappal – ez a telihold ideje. Szerdán este már érezhető, de csütörtökön 06:54-kor teljesedik ki a világosságot hozó Nap és a lelkiséget, ösztönvilágot jelölő Hold összekapcsolódása. A Zodiákus kört illetően ez a Rák-Bak tengelyt jelöli ki, így a következő kérdések jelenhetnek meg bennünk és tisztulhatnak is: ki vagyok én? honnan jövök? ami van, miből ered? mi az igazi célom? hova tartok? Nagyon fontos üzenete lehet ennek a napnak, hogy engedjük megnyílni érzéseinket, hallgassunk a lelkünkre, bízzunk az intuíciónkban, ne engedjük elbizonytalanítani magunkat, legyünk igazán hűek ahhoz, ami a lelkünkben van!

Pénteken a Nyilas Tejútról leérkező részénél, egyben a Sas csillagkép (Turul) alatt jár a Hold. Kora hajnalban a lélek mély, hívó szava érezhető, álmainkon át lelki társakkal kapcsolódunk. Reggel a Merkúr az Oroszlán jegyébe lép az évkörön, így e naptól a rálátó megértés ideje jön el. Fontos lehet tudatosítani azt is, hogy szavainkba, megnyilvánulásainkba most a feltétlen, tápláló szeretet erejét ültethetjük! Ideje jön világos, egyértelmű beszélgetéseknek is. Délelőtt-déltájban a Hold és a Plútó együttállása mindemellett hatalmas lelki erőt, eddig működtetett hitrendszerek áttörését, lelki gyógyulást és megújulást tesz lehetővé.

Szombaton a Hold a Bak csillagkép feje alá érve a múltba tekintés, az emlékezés, a múltba érzékelés és ez általi megértés, átélés üzenetét hozza, majd a Bak csillagainál tovább úszva sorsfeladataink felvállalását idézi. A mai nap főszereplője az Uránusz, a tudattágítás bolygója – ideje, hogy új eszmékre, új gondolatokra és ez által megoldásokra, szabadságra nyissunk.

Zentai Anna

asztrozófus