2018. június 01. péntek – 02. szombat – 03. vasárnap

2018. június 01. – 02. – 03. Vénusz-Jupiter-Neptunusz királytrigon

fehér2

Az Ikrek csillagkép alatt, a Rák zodiákus jegyében halad most a Vénusz, a termékenység proncípiuma. Ezekben a napokban egy nagy, az egész Naprendszert átívelő királytrigont alkot, összekapcsolódva a Mérleg csillagzat alatt járó, Skorpió jegyű Jupiterrel és a Vízöntő csillagzat alatt úszó, Halak jegyű Neptunusszal.

A trigon fényszög az energiát adó, feltüzesítő erőtér, amelynek lényege, hogy a felemelkedés inspirációját érzékelteti. Lelkesít, fokoz, serkent, késztet valamire, felszítja a belső tüzet, erőt és energiát ad dolgokhoz. Még nem a cselekvés idejét mutatja, ám nagy motivációt arra, amit ideje megcselekednünk.

Most vizes jegyekben, mindez érzelmi alapú cselekvés, lelki inspiráció. Hétköznapi szinteken a rák Vénusz szólhat az otthonunk, életterünk, lelkünk csinosításáról, szépítéséről, háziasságról, családban békülésről, harmonizálódásról, finom, lágy érzésekről, a múlton való merengésről, a skorpió Jupiter a mély igazságok kutatásáról és felszínre bukkanásáról, igazmondó álmokról, szexuális megélésekről és titkokról, a halak Neptun pedig véget érésekről, korszakváltásokról, feloldódás és egységbe kerülés vágyáról. Megélhető mindez erősödő vágyként, különlegesen mély érzelemként, a múlt titkainak előbukkanásaként, de akár művészi ihletként is. Ám sokkal több is van emögött…

A Vénusz (termékenység, művészet, emberi kapcsolatok, vágyak, testiség, harmónia) az Ikrek üzenetével kapcsolódik és indítja be a folyamatot. Az Ikrek Napkapu közepén járva, most ő a kapu őre, rajta keresztül érkeznek és távoznak lelkek, általa kapcsolódnak össze lelki társak. Mélyen lent az Egyszarvú, magasan felette a Hiúz csillagkép ragyog. Általa eleve érzékeljük most az eredendő Egy valóságát, amiből kiindulva a jelenben két különböző, ám egymással állandóan együttműködő minőség jött létre. A polaritások és a láthatatlan együttműködés érzékelése is jelen van, de irányelvként fontos tudatosítani az Egységre való emlékezést.

A Jupiter az isteni igazság csillagképében a szívünk legvalódibb igazát tárja elénk, akár el akarjuk rejteni önmagunk, vagy mások elől, akár nem – mostanában egyértelművé válik. Az eddig alantasnak, rossznak ítélt minőségeinket, ösztönösen bennünk lévő működéseket most ideje napvilágra hozni, szembenézni velük és a világosság fényében megláthatjuk, hogy mindezeket csak a tudatlanságból fakadó megítélések által bélyegeztük rossznak – valójában ami igaz, az nem csak helyes, hanem követendő is!

A Neptunusz a legmélyebb érzésekkel, lelkiséggel járul hozzá ehhez az igen mélyről fakadó folyamathoz. Az eddig önmagunkban is mélyre rejtett titkokat, érzéseket szólítja és mutatja meg. A Vízöntő csillagkép jövőt tisztító csillaghullámain úszva mély, belső tisztításhoz, terhek letételéhez, súlyok kioldásához ad erőt és felszabadítja az igazi vágyakat, érzéseket, képzelő-teremtő erőt. Első ízben még találkozhatunk általa kioldandó félelmekkel, fájdalom- vagy hiányérzettel is, de minél mélyebbre haladunk lelkünk megtisztításában, annál inkább a feloldódás és egységbe kerülés állapota jelentkezik, az érzések szabadon tudnak áramlani.

A jelen időszakban a Nap 12:40-13 óra tájban delel, vagyis ekkor jár az égbolt legtetején, hogy fénnyel árasszon el minden területet. Energetikailag ez a koronacsakrán keresztül áradó fény, szeretet és világosság ereje. Ebben az időszakban érdemes elfogyasztani az ebédet, ekkor érdemes felfényesítő gyakorlatokat végezni. A nagy Vénusz-Jupiter-Neptunusz királytrigon ekkor, a horizont tengelyre állva, egy nagy Sárkány-fényszöget is alkot az égbolton, amelynek a csúcsa, gyújtópontja az Aszcendens, azaz mindannyiunk felébredésére, tudatosodására szolgál, segít az önérvényesítés útjára lépni és magasabb minőségek felé indulni, nagy inspirációk által.

Reggel, fél 8 tájékán a Vénusz ébreszt bennünket. Délután, negyed három környékén a Vénusz áll az égbolt legtetejére és a már vele szembekerülő Plútóval kapcsolódva adja annak idejét, hogy életünket radikálisan új alapokra helyezve, sokkal inkább felvállalva önmagunkat és igaz érzéseinket, egy termékenyebb, kiegyensúlyozottabb, kellemesebb, szebb életet válasszunk. Délután negyed 7 környékén a Jupiter az Aszcendensen jár, így életünk igazságaira ekkor ébredhetünk rá. Majd este negyed 8 környékén a Neptunusz az ég mélyéről adja és kapja is az inspirációt: csakis arra építsük életünket, amit mi magunk eleve, ösztönösen jónak érzünk, ami belőlünk fakad! A legmélyebb érzéseink adják az alapot a stabilitáshoz, a biztos, sikeres élethez.

A múltban gyökerező kapcsolataink kutatása, az önismereti úton való haladásban igaz önmagunk kibontakoztatása, valamint a jövő áldásainak való térkészítés most egyszerre van jelen, a felszabadulás lehetőségével. Oldjuk ki a félelmeket és merjük követni belső hívásainkat!

Zentai Anna asztrozófus

Kép: Pinterest