2018. január 29. hétfő – 30. kedd

2018. január 29. hétfő – 30. kedd

kígyóka

A Nap és a Vénusz továbbra is a Bak csillagkép alatt járva, a bennünk megszületett, az elmúlt hónapokban már világra jött fény őrzésének, óvásának idejét üzeni. Ennek tükrében vállalhatjuk most sorsfeladatainkat, munkáinkat, melyekkel már magasabb célokért dolgozunk. A Jupiter a Mérleg csillagai alatt e napokra-hetekre időzíti a múlt eddig titkolt igazságainak kiderülését, a titkos tudás megmérettetését, a felsőbb igazság érzékelését.

A Hold HÉTFŐN a Tejúton jár még, majd onnan leérkezve, feltöltekezve, felerősödött lelkiséggel, intuíciókkal, álmokkal és érzékenységgel ruház fel bennünket. Most érdemes a múlton merengeni, a dolgok eredetét, múltját felkutatni, lelkünknek jóleső dolgokból építkezni. Mögötte az Ikrek lábai üzenik, hogy megtapasztaljuk a polaritást, a különbözőségeket, ám azt is, hogy ezek mögött ott rejlik valami eredendő, ősi egység, ami minden jelenvaló forrása.

Álmainkban a honnan jöttem – merre tartok kérdésköre jelenhet meg. A délután folyamán ismét a lélek mélye érintődik meg, ám most felemelő, lelkesítő formában. Engedjünk az érzések áradásának, tisztulásának! A jövőre vonatkozó képek, intuitív érzékelések is jöhetnek.

KEDDEN a Mars együttáll a Kígyótartó csillagkép első kezével, mely a Kígyó Fejét markolja határozott erővel. A szellemi erőink, gondolataink, tudati fókuszunk kézben tartásáról, megfelelő célra való irányításáról szólnak már ezek a napok, különösen a mai. Ha negatív gondolat, félelem jön, akkor dönthetünk úgy is, hogy nem engedjük azt. Dönthetünk olyan gondolatok és belső képek mellett, amelyek szívünknek-lelkünknek kedvesebbek, örömtelibbek, értékesebbek.

A Hold e napon már az Ikrek fejét érinti, a múlandóságot követően azonnal megtapasztalhatjuk azt is, mi jelenti számunkra az örökkévalót. Majd a Rák csillagkép alá ér a Hold és annak első ága, a befogadó szeretet, a megnyílás csillagtere aktiválódik. Önazonosságunk fejlődhet a hónap utolsó két napján – ha tudjuk, hogy mi gazdagítja lelkünket, érzelmeinket, mivel vagyunk lélekben azonosak, akkor megválogathatjuk, mi felé nyílunk meg és mi felé nem.

A délelőtt folyamán az új dolgokra való nyitás általi felszabadulást, délután pedig a lelki kommunikációt tapasztalhatjuk meg. Este lelkesítő, tüzes impulzusokban kapjuk az emelő erőt afelé, hogy megéljük vágyainkat, kordában tartva, kiiktatva félelmeinket, teret engedjünk valódi akaratunknak.

Zentai Anna

asztrozófus