2018. január 07. A jelen pillanat csillagállásai

2018. január 07. A jelen pillanat csillagállásai

bag2

A Nap, a Vénusz és a Plútó együttállása a Nyilas csillagképe alatt, a Bak állatövi jegyében látható. Tiszta rálátást kapunk ezzel a teljes kapcsolatrendszerünkre, arra a rendszerre, amelyet működtetünk és emberi kapcsolatainkban mozgatunk. Ezzel a rálátással és cselekvő erővel minőségében tudjuk átalakítani, megváltoztatni a kapcsolatainkhoz való hozzállásunkat, így magukat a kapcsolatokat is. Gógyul a termékenyítő, létrehozó erőnk, gyógyulhat a női minőség, a nagyobb összefüggések átlátása által, szinte sorsszerűen. A megújulást most önnön erőnkből, sorsunk feletti hatalmunkat látva tudjuk működésbe hozni, céltudatosan egy magasabb minőség élése felé.

A Mars és a Jupiter távolodó együttállása a Mérleg csillagkép alatt, a Skorpió jegyében, az eddig mélyre rejtett, felszín alatt működő, mára érzékelhetővé váló igazságokra való rámutatással segít, hogy életünket az égi rendnek és törvényeknek megfelelően alakítsuk. A múlt igazságaira derül fény, folyamatos és ütős felfedezéseket tehetünk önmagunkban, érzékelve azt, mit kíván valójában a lelkünk. Mindez új utakon indít el, erős hitet adva. Türelemmel, az égi irányítás tudatában tudjuk járni az utunkat, élni a hétköznapjainkat. Különösen kedvez mindez az égi helyzet az olyan (művészi) munkáknak, melyeket lassan kidolgozva, ráhangoltsággal, kellő koncentrációval és lelki jelenléttel, sok idő alatt, csendben végzünk, majd pedig, ha eljön az ideje, át fogunk adni a világnak. Szellemiekben egy magasabb tudatossági szint élésének alapjait rakjuk most le, kiégetve mindazt, ami a régi rendszer része volt.

Lassan ráébredünk arra, mennyi vágyat és természetes igényt, életörömöt nyomtunk el magunkban és saját téves hitrendszereinket fokozatosan megdöntve (lásd: „de mit fognak mondani mások?”), lépésről lépésre nyílunk meg annak, ami valójában vagyunk.

NAP ÉS VÉNUSZ – Nyilas csillagkép alatt, a ló hátán, az évkörön a Bak jegyében

HOLD – Szűz csillagkép alatt, a múlttól ellépő résznél, Mérleg jegyben

MERKÚR – Skorpió csillagkép fullánkja felett, Kígyótartó csillagkép alatt.

MARS ÉS JUPITER – Mérleg csillagképben, Skorpió jegyben

SZATURNUSZ – Nyilas csillagzat íjánál, a Kígyó Farka alatt

URÁNUSZ – Halak csillagképben, a két hal fonalát képző tölcsér közepén, visszaúszó hal fonala felett, Kos jegyben

NEPTUNUSZ – Vízöntő csillagkép jövőt tisztító hullámán, Halak jegyben

PLÚTÓ – Nyilas csillagkép Tejútról leérkező részénél, Bak jegyben