2018. február 19. hétfő – 20. kedd

2018. február 19. hétfő – 20. kedd

aaz

A Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Neptunusz is a Halak zodiákus jegyében, egyben a Vízöntő tisztító csillagterében jár most. A lélek szintjén ideje van az elvonulásnak, pihenésnek, mély, belső összegzéseknek, lelki rendrakásnak, lezárásoknak, befejeződéseknek, lelki töltődésnek. Az ember képes érezni az elvonuláshoz, pihenéshez szükséges időt és ilyenkor jól tesszük, ha nem kifogásokat találunk a jóleső töltődés ellen, hanem szót fogadunk a belső igénynek. Mindennek szellemi hátterében a letisztulás, a lelki-szellemi és gyakorlati terhek letétele, a szabadulás igénye és lehetősége áll. Cselekvéseinkkel még ugyan a múltat tisztítjuk, de kapcsolatainkat tekintve már a jövő épül.

HÉTFŐN a Hold a Halak csillagkép visszaúszó halának fonalánál jár, így visszatérő, újra jelentkező minőségekkel találkozunk. Családi és lelki ügyek megoldása, hozott intuíciós képességek jelentkezése lehetséges. Álmaink során már érzékelhetünk valóban kiteljesítő célokat és napközben is lehetőség van önfegyelemmel, kitartó, céltudatos munkával, türelemmel és alázattal anyagba ültetni azt, amit szeretnénk. Figyeljük meg: mindezek a minőségek egyáltalán nem esnek nehezünkre, ha a szívünknek valóban értékes célokra helyezzük a lelki fókuszt! Délután erősebb lelki impulzusokra számíthatunk, az égiek felemelkedésre, megoldásra, erőink működtetésére, nyitottságra, bátorságra, akár gyógyulásra is inspirálhatnak. Lelki akaraterőnkkel erőt adhatunk teremtéseinknek.

KEDDEN érdemes a gondolataink megtisztítására figyelmet, energiát szentelni. Esetleg tisztázó, őszinte beszélgetéseket megejteni, ha ezt érezzük időszerűnek. A Merkúr a Vízöntő fényes csillagainál halad, így annak teljes eszenciájával kapcsolódik. Az angyalokkal való kapcsolattartásnak is ideje jön.

A Hold a déli órákban együttáll a tudattágító, tisztító erőket képviselő Uránusszal. A lélek szabadsága, függésektől való mentessége, az érzelmek szárnyalása, az újra való képesség, a hirtelen bevillanó érzések és sugallatok, az új kezdetek napja a mai. Felszabadíthatjuk érzelmeinket és a „nincs lehetetlen” érzetével, tudatával indulhatunk neki az új minőségeknek. A kora esti órákban a Hold az Al Rischa csillag alatt vonul el most jön ideje kiemelten az összegzésnek, számvetésnek. Ha kicsit magunkba mélyedve végiggondoljuk az elmúlt élményeinket, akkor nem csak felismerésekkel ajándékoznak meg az égiek, melyek megnyugtathatnak és erőt adhatnak, de az új sorskört is magasabb minőségbe emelve kezdhetjük meg.

Fokozódnak már a mélyülő érzelmek is – kedden egzakt a Vénusz és a Neptunusz együttállása, amely által a kapcsolataink, szerelmeink, női működéseink-mintáink jövőjét tisztázhatjuk. Ideje van szabad teret készíteni örömöknek és alkotásoknak, élni a teremtő képzelet erejével. Művészi munkában a mély érzések erős ihletet szabadítanak fel.

Oldani tudjuk most a bizalom-biztonság-termékenység terén ért sérüléseket, művészi és zenei élményekben, szerelemben pedig az egység varázslatos élményét tapasztalhatjuk meg.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Zichy Mihály