2018. február 14. szerda – 15. csütörtök – 16. péntek

2018. február 14. szerda – 15. csütörtök – 16. péntek

pegi08

Fényt adó Napunk most már tisztán a Vízöntő angyali csillagterében, a múltat tisztító víz csillaghullámai alatt jár, a cselekvő, aktív tisztulás, a múlt terheitől való szabadulás így tovább zajlik, szellemi és gyakorlati szinteken is. A Nap most a Pegazus csillagzat alá érkezett, az égiek ettől kezdve minden segítséget megadnak cselekvéseink, tetteink mellé, bármikor kaphatunk megoldó ötleteket, világos megértést, előre vivő sugallatokat.

SZERDÁN hajnalban a Nap és az Uránusz szintézisadó fényszöge a világos átlátást, megértést és a szabadságra irányuló cselekvéseket támogatja. A Hold lelki-érzelmi szinteken felvállalás és alázat idejét mutatja.

CSÜTÖRTÖKÖN a Hold friss energiákkal lát el, a szabadság, függetlenség üzenetei érkeznek. Az esti órákban (22:06) teljesedik ki az újhold, vagyis a Nap és a Hold együttállása, a teljesen letisztult női-lelki erő. A Merkúr (információáramlás, gyermeki minőség) is itt áll ekkor, mindez támogató, tudást és képességeket előhívó kapcsolatban az Uránusszal (tudattágítás, váratlanságok, szabadság, tisztulás). Az érzelmes, lelki beszélgetések, a lelkiségből indított közlések ideje van, világos és egyértelmű kommunikációval, segítve ezzel a függetlenedést, oldást, felemelkedést és megértést.

Ma nagyon fontos, felszabadulást hozó, megkönnyebbítő felismerésekre juthatunk. Ma indul el egy új kör, amit érdemes a tiszta érzésekből, tiszta intuícióból kezdeni és ennek a lelkiségnek a teremtő erejével lépni az új minőségbe.

A késő esti – éjszakai órákban a Vénusz és a Szaturnusz kapcsolata segít, hogy tisztázzuk önmagunkkal, mely kapcsolataink és vágyaink az igazán értékesek, időtállóak, magas minőségűek, mik a valódi céljaink, hova is érdemes kitűzni a fő irányt.

PÉNTEKEN a Hold már tisztán a Vízöntőben jár, itt a nap második felében a jövő érdekében történő tisztítások kapnak nagyobb szerepet. A Hold és Vénusz együttállása az érzékeny Halak jegyében, a Vízöntő jövőbe ömlő vizénél, erőteljes női energiákat, lelki harmóniát, érzelmi és családi karmatisztítás lehetőségét üzeni. Nagyon mély, finom, szinte mámoros, érzékfeletti kapcsolódás lehetséges most érzelmi téren, más szinteken pedig, ahol nem vagyunk a helyünkön, a lezárásnak és ezzel szabadulásnak, új érzelmek feléledésének van helye. A Vénusz ma együttáll a Vízöntő Sadalachbia csillagával.

Érezhető már jócskán a szombaton tetőző Mars-Neptunusz fényszögkapcsolat is, amely mélyen érintheti és feltüzesítheti érzelmeinket, lelkivilágunkat. Gyógyító, oldó, a jövőképeket kitisztító erők érkeznek. Mély igazságok megismerésének, a jövőben érkező dolgok számára a helykészítésnek van ideje. Fontos lehet, hogy akaratunkat minden félelem, vagy hatás ellenére merjük érvényesíteni (de először persze megismerni, mi is a valódi akaratunk, mert ezelőtt nincs, nem is lehet akadály). Ami mélyen érinti igazságérzetünket és érzéseinket, abban várható fejlődés, de ehhez bele kell lépnünk a kihívást jelentő helyzetekbe.

Zentai Anna

asztrozófus