2018. február 08. – 09.

2018. február 08. csütörtök – 09. péntek

aaikl

A Nap továbbra is a Bak csillagkép vége felé, a Vízöntő múltat kitisztító csillaghulláma alatt jár, a Delfin és Kiscsikó csillagzatok frissítő, gyermeki erőterében. Feladatainkat látni, tudni, vállalni, ezzel együtt a múlt terheit letenni, most van idő. A Jupiter közben már a Kígyó Fejének legfényesebb csillagát, az Unukalhait közelíti, amelyet 12-én hétfőn fog elérni – a magasba nyújtózó szellemi erők, a tudatosság, a szellemi erőink kézben tartásának ereje találkozik a bölcsesség és igazság princípiumával.

CSÜTÖRTÖKÖN a Mars együttáll a Skorpió szívét védő pajzs-csillaggal, az Al Niyattal. Ma bármely értelemben megjelenhet a védettség, a védelembe vonulás, vagy az igazán éltető szeretet óvása. A Hold a Mérleg csillagképben jár, a jövő igazságait, a helyes utakat érzékelhetjük. A Merkúr most ért a Vízöntő csillagai alá – szellemi szinten, beszélgetésekben, kommunikációban is ideje jött megszabadulni a múlt terheitől, megtisztulni attól, ami visszatart a szabadságtól, tisztázni, ami számunkra fontos.

PÉNTEKEN reggel teljesedik ki a Hold és a Mars együttállása a Skorpió-Kígyótartó csillagzatok misztikus, varázsos átfedésében, a Tejút kapujában. A lelkünket lendületesen megérintő impulzusokra érdemes figyelni, jelen lenni a lélek tüzének, az érzések áradásának és erejének. 11 óra tájban éri el a Hold a Skorpió szívét, az Antares csillagot, így a délelőtti-déli órákban folyamatosan érezhetjük a legmélyebb szeretet erejét, amely valóban éltető erőként árad szét bennünk. Ekkortájt a Hold-Mars-Antares hármasa az öntudatlan működéseinket tükörként elénk táró területen, a VII. házban tartózkodik, így kapcsolatank tükrözik majd ezt az erőt. Lélekből, mély szeretetből teremthetünk, új utak indulhatnak, ideje nyíltan és egyenesen kimutatni a szeretet erejét! Ezzel megvalósítható egy mély lelki oldás (félelmek oldása is), tisztulás és a jövő tisztázása, amelynek tetőpontja a délutáni órákban van, de estére le is zajlik.

Zentai Anna

asztrozófus