2018. február 05. hétfő – 06. kedd – 07. szerda

2018 február 05. hétfő – 06. kedd – 07. szerda

csikó

A Nap továbbra is a Bak és Vízöntő csillagképek átfedésében, a Delfin csillagai alatt halad, szerdától a Kiscsikó alá ér, így az érzelmi megújulást és talpra állást új szellemi kezdetek követik hamarosan. A Vénusz szintén a Csikó alól küldi felfrissítő energiáit, kitisztítva a régi, terméketlen erőket, a termékenység és harmóniateremtés új idejébe lépünk.

HÉTFŐN a Mars a Kígyótartó könyök-csillagát érintve szellemi erőink tudatos irányításában segít. A változtatás és rugalmasság képessége áll rendelkezésünkre. A Vénusz ekkor halad el a Vízöntő egyik szerencsecsillaga, a Sadalsuud alatt, így emberi kapcsolatainkban és alkotó erőinkben a múlt terhei alól való szabadulás ideje van. Megérthetjük a múltunk történéseit, tapasztalatait, így már tudható, hogy a múlton túllépve, a tisztítás és szabadulás lehetőségét felvállalva, hamarosan az egységbe érkezik a lélek.

A Hold hétfőn a Szűz csillagképben jár, a jövőnkért tett előrelépéseknek kedvez ez a nap, majd estefelé átlép az Angyalok Birodalmába, így megkezdődik az angyalainkkal való, szorosabb együttműködés.

KEDDEN a Hold egész nap az Angyal csillagai alatt jár (Angyali Szűz), e napon kiemelten tapasztalhatunk angyali megnyilvánulásokat, jeleket, segítő erőket. Az ember számára ez az idő a magasabb, nemesebb minőségekre való törekvésről, a szemnek nem látható, belső tisztaságról szól.

A délutáni órák a lassú, figyelmes, kitartó tevékenységeknek, a lelki ráhangolódásnak, az apró lelki megélésekre való jelenlétnek kedveznek. Lelki, érzelmi, családdal és anyasággal kapcsolatos sorsfeladatokban is kaphatunk segítséget.

SZERDÁN már a Mérleg csillagképbe lép a Hold, így érezhetővé válik a magasabb rendű igazság, melyet ha merünk lehozni és élni a földi világban, akkor a lélek békében, egyensúlyban és teljességben élheti napjait. A Vénusz lassan elhagyja a fény őrzésére hívatott Bak csillagképet és folytatja útját a Vízöntő tisztító csillagterében. Így alkotja a szintézis kapcsolatát a tudattágító, felszabadító erők planétájával, az Uránusszal, a hajnali órákban. Érdemes megfigyelni így a szerdai álmokat! Főleg a kedd és a szerda szól arról, hogy kapcsolatainkat, női és párkapcsolati mintáinkat, termékeny alkotó erőinket illetően felismerésekre juthatunk, olyan erőket kapunk, melyek által ráébredünk, hogy nincsenek korlátok és nincs lehetetlen! Alkotó erő, vágy, érzékiség, nőiesség és bizalom érzete szabadulhat fel. Adott esetben összegezhetünk többféle tapasztalatot, rájöhetünk arra, hogy vágyaink megélését illetően nem a két különböző szélsőség, hanem egy finom, jó érzésekkel teli, arany középút a megfelelő, igaz vágyaink szerint. Karmikus szálakat tudunk kioldani, nagy ötletek, szép és korszerű, különleges művészi munkák születhetnek.

Késő este a Hold és a Jupiter együttállása a titkokra, rejtett valóságra való érzékelést, a lelki termékenységet és bizalmat üzeni számunkra.

 

Zentai Anna

asztrozófus