2017. november 23. csütörtök – 24. péntek

2017. november 23. csütörtök – 24. péntek

róóka

CSÜTÖRTÖKÖN az immár Nyilas jegyében haladó Nap belép a Skorpió csillagképbe. A Napút legmélyén ragyogó Skorpió fénybirodalma a legmélyebb titkok és igazságok megismerését jelképezi. Ha ezekben a hetekben harmóniát, békét, külső-belső egyensúlyt szeretnénk megélni, akkor ideje a figyelmünket a külső csillogásról a belső fényre, a lélek megéléseire fókuszálni! A külvilág persze nem segíti az elmélyülés folyamatát, hiszen a mesterséges fények áradata ilyenkor a legerőteljesebb, ám ez ellensúlyozza a lelki ismeretet! Ha nem kívánunk részesei lenni a kapkodó forgatagnak, idegességnek és esetleg lelki mélypontoknak, akkor bátran választhatjuk azt, hogy „sötétben” maradunk, legfeljebb egy szál gyertya fényénél. Mindegy, mi zajlik a világban, részt is vehetünk a cselekvésekben, de emellett legyünk jelen a lelkünk folyamatainak!

A Skorpió csillagterében, a mélységek idején fedezzük fel azt, mi jelenti számunkra a legmélyebb szeretetet. Nem véletlen, hogy isteni védnökként a harc istenét, Árészt kapta ez a csillagzat és hogy a Skorpió jegyét is a két erőbolygó, a Mars és a Plútó uralja, hiszen a legnagyobb erő és bátorság saját önismeretünkhöz, a lelkünk igazi érzéseivel való szembenézéshez kell! Mától tehát ideje van a titokkutatásnak (vagyis a látható mögötti láthatatlan valóság felfedezésének), a mély, belső átalakulásoknak. Ez az egó – vagyis az önmagunkként azonosított, egységtől elkülönült, akaratlagos és félelmekkel is teli énkép – halálát is jelenti. Szerencsénkre.

A Hold a Sas csillagkép alatt ma lélekből jövő, intuitív sugallatokat, égi üzeneteket jelez, révülésben, álomban, merengésben kaphatunk égi üzeneteket és érzékelhetjük, hogy mi az, amitől szárnyal a lelkünk! Napközben ideje van szabadulásnak, terhek letételének, oldásnak, hogy bizonyos feladatokat végigvigyünk, befejezzünk.

PÉNTEKEN a Nap a Kígyótartó csillagképbe lép és együttáll annak Yed Prior csillagával, így „elsőkézből” kapjuk az égi teremtő erőket. Ideje jön annak, hogy éljünk a teremtő, átalakító erőinkkel, hogy változtassunk kedvünkre, amiben és ahogyan éppen időszerű. Ideje jön a gyógyulásnak is, a külső-belső rend megteremtésével, a szeretet áramlásának helyreállításával. A Hold továbbra is a Sas csillagkép alatt halad, a Vízöntő légies jegyében, így a lélek szabadsága, az újdonságokra való nyitottság napja ez. Délután 15 és 19 óra között a legkönnyebb felvenni a kapcsolatot angyalainkkal, égi segítőinkkel és egyben érzékelni a lélek rendjét, a mélyebb igazságokat.