2017. november 06. hétfőtől 10. péntekig – Heti útmutató

2017. november 06. hétfőtől 10. péntekig – Heti útmutató

20171105_121900

 

A Nap hétfőn a Mérleg csillagképbe lép (a Zodiákus évkörön ez a Skorpió cikkelyének felel meg) és kedden együttáll annak legfényesebb, dupla alfa csillagával és delta csillagával is. A felsőbb, égi igazságokra, a magasabb rendeltetésre tudunk ráérezni. Mélyen lent a Kentaur és a Hydra csillagképek az ösztönerőink megismerése, tudatosítása általi bölcsülésre hívják fel a figyelmünket.

A „lelki-ismeret” fogalmán érdemes most elgondolkodni – vajon igazán ismerjük a lelkünket, tudjuk és vállaljuk, ami ott van, vagy megítéljük még önmagunkat is, hogy mások szemében jónak látszunk?

Az egész hetet meghatározza a folyamatosan fokozódó tűz, amely önkorlátozó félelmeink felszabadítására irányul és szombaton délelőtt éri el tetőpontját. (Szaturnusz trigonja az Uránusszal, tüzes jegyekben, a Skorpió, a Kígyótartó és a Halak csillagképeket köti össze.) Mindebbe a Hold is besegít, így az égi inspiráció arra is irányul majd, hogy kimondjunk, kinyilvánítsunk mély érzéseket, meghaladjuk a legmélyebb blokkokat és tisztázó eszmecserék, illetve a szellem tágulása által elhagyjuk eddigi kereteinket, új utakon induljunk.

HÉTFŐRE virradó reggel érdemes visszaidézni álmainkat, hiszen megmutathatják, merre érdemes venni az irányt, mit érdemes megteremteni ahhoz, hogy hétköznapjainkban az isteni minőséget, a szentséget jelentő dolgokat megéljük. Ezen a napon a gondolatok, a szellem erejével küzdhetjük fel magunkat egy magasabb minőségbe.

KEDDEN délelőtt szép élményekre számíthatunk az érzelmek, kapcsolatok területén. Déltájban a Vénusz a Skorpió jegyébe lép – az érzékiség, a testiség, a vágyak princípiuma a legmélyebb szeretet ciklusába érkezve szenvedélyes, akár szélsőséges megélésekre ad lehetőséget. A végzetesség, a mélységek és magasságok megélésének igénye jelenik meg a lélekben. A most következő időszak régi kapcsolati minták, ez által emberi kapcsolatok, párkapcsolatok teljes átalakulását, szintemelkedését hozhatja el. Fontos lehet, hogy vágyainkat ne nyomjuk el, hiszen ezek megélése a földi létezésünk egyik fő oka. A Hold által érdeklődésünk egyre inkább a lélek működésére terelődik, de az is fontos lehet, hogy ma felvállaljunk érzéseket, utakat, választásokat.

SZERDÁN mély érzelmek feltörésével indulhat a nap és ez később is folytatódhat, a Víz elem hangsúlyát éljük. A múltba tekintés meghozhatja a válaszokat a jelen kérdéseire. Most fontos lehet, hogy a lelkünk számára építő, gazdagító, feltöltő dolgokat beengedjük, amivel pedig nem vagyunk azonosak, attól nyugodt szívvel búcsúzzunk. Az átalakulás a belső hazatalálás érdekében zajlik. A „hogyan tovább”-hoz délután meríthetünk lelki erőt.

CSÜTÖRTÖKÖN nagy felismerésekre, összegzésekre, fontos meglátásokra juthatunk. Megújító, átalakító, emelő erőt kaphatunk, főleg szellemi értelemben. Most ráláthatunk az egész folyamatra, vagy rendszerre, amelyben éppen vagyunk és amellyel most dolgunk van. Az önerőből való változtatásoknak, cselekvő megújulásnak kedvez az idő. A lelkünk feletti uralmat ne adjuk át másnak!

PÉNTEKEN a belső otthonteremtés napja jön el, ismét fontos az önazonosság alakítása, erősítése. Délelőtt angyali segítséget, támogató erőket, este jó eredménnyel kecsegtető, kisebb erőpróbát hoz ez a nap. Ideje tisztán rálátni önnön cselekvéseinkre, magatartásunkra és az ebből adódott, vagy adódó következményekre.

 

Zentai Anna

asztrozófus