2017. június 26. hétfő

2017. június 26. hétfő

egyszarvúval

Különlegesen emelő energiákban vagyunk most, amikor egy régóta zajló, nehéz karmikus kör lezárul és kioldódik. Minden egyes nap ezt a folyamatot és az új kezdetet segíti.

A hétfőre virradó álmaink üzenetét érdemes boncolgatni, ezekkel együtt az egész nap a jövőről, egy új élet, egy szebb világ megteremtéséről szólhat. A bennünket mélyen érintő, inspiráló, ösztönző élményekre érdemes figyelmet fordítani. Mély lelki-tudati szinteken kioldódnak most régi hiedelmek és sérülések, főleg a reggeli órákban, este pedig a jövőért tett lépésekről szűrhetünk le fontos összegzést.

A Hold egész nap a Rák csillagkép alatt jár, végigvonul annak megnyíló, befogadó, majd tápláló, növelő, végül pedig elengedő, leváló ágán. Ez a nap így a belső építkezés, a belső templomba vonulás, az önmagunkra találás és az önmagunkhoz való hűség napja is. Arra érdemes nyitni, ami a lelkünknek jó, abba energiát fektetni, amiben otthon vagyunk és elengedni azt, ami érezhetően nem tartozik hozzánk.

Erős most a fény, a világosság jelenléte, hiszen fontos csillagállások napja a mai: a Nap együttáll a Tejat Posterior csillaggal, az Ikrek lábfejénél, ez a cselekvő lépések ideje. A Merkúr a Mebsuta, a Mars pedig a Mekbuda csillaggal és az Ikrek központjával áll együtt – a halandó, múlandó és az örök, halhatatlan minőségek kapcsolódnak össze, válnak érzékelhetővé, megtalálhatjuk a közös, eredendő forrást. A Vénusz a Botein csillaggal áll együtt, ami a Kos nemző része, egyben a hagyomány szerint az anyaméh is, így a méh gyógyításának, a női méhhel való kapcsolatfelvételnek és az életünk termékennyé tételének is ideje van. Most a teremtő erők az átlagnál erősebben működnek, érdemes a szívünknek kedves dolgokra koncentrálva teremteni.

A Nap az Egyszarvú csillagképbe ért, így hangsúlyossá válik, hogy ha bárkit és bármit meg akarunk érteni, akkor a szereteten keresztül kell néznünk rá! Így fogjuk tudni tisztán érteni, miért él, miért viselkedik úgy, ahogyan. Ha a szeretet felől közelítünk, kizárt az ítélkezés – meg fogjuk látni, hogy mindenki csupán szeretetre vágyik és minden probléma, minden botlás és kilengés annak hiányából ered.

Ezen a héten a Merkúré lesz a főszerep, illetve a szerda esti Merkúr-Mars együttállásé, amely most a Szeretet-egységről, összefogásról, egyesülésről, a szeretet nyílt, egyenes kimutatásáról, ez által egy fénykapu megnyílásáról szól majd.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest