2017. január 07. szombat – 08. vasárnap

2017. január 07. szombat – 08. vasárnap – Hétvégi előrejelzés

ajo-kep

Akinél pihenéssel telik a hétvége, annak számára mélyebb rálátásra, önismeretre nyílik lehetőség, de az új irányba való váltás, a regenerálódás és megújulás, az átalakító tettek ideje mindenkinek rendelkezésére áll.

E napok egyik fő aspektusa az a háromszög, amely a következőképp áll fel:

a Szűz előrelépő részénél (könyöke táján) haladó mérleg Jupiter szemben áll a Halak visszaúszó halának fonalánál járó kos Uránusszal, kettejük egyensúlyi tengelye pedig egy harmadik pontban, egy nagy háromszög csúcsaként aktiválódik, ahol a Nap és a Plútó együttállása látható, a Nyilas csillagzat Tejútról leérkező részénél, a Bak jegyében.

Két energia tehát kiegészülni vágyik egymással és tanít arra, hogy a két fél együtt teljes. Az egyik oldalon a jövőért való rendezkedés, helyretétel, előrelépések jelennek meg, itt nagy szerepe van a párkapcsolati nézeteknek, érzelmi tanításoknak, igazságra törekvésnek, a szép és művészi dolgok általi javaknak. Másik oldalon a karmatisztítás lehetősége áll fenn, visszatérő élethelyzetek, feloldani, megoldani való kötelékek, tágítani való szellemi lehetőségek által. E két energiából semmi kézzel fogható nem lenne, ha a Nap és a Plútó nem kapcsolódna be a megvalósítás erejével! Talán jó ideje érezzük, hogy valami feszít, vagy inspirál, késztet bennünket valamire, főleg emberi kapcsolatokban – fontos, hogy itt nem az lényeges igazán, ami történik, hanem az, AMIT A TÖRTÉNÉSEK KIVÁLTANAK ÉS EREDMÉNYEZNEK BENNÜNK! A belső késztetések valójában a karmánk tisztítását, oldását, személyiségünk átalakulását, Napságunk fejlődését kívánja nyélbe ütni; a cél az, hogy urai legyünk sorsunknak, hogy az eddig megszerzett tudást a hétköznapok szintjén is éljük, hogy erőink egyetlen uraként szintet léphessünk emberi-tudati fejlődésünkben.

Nem az számít, hogy kicsoda, hogy kivel, hogy hogyan, hogy éppen és pont így. Az számít leginkább, amit ez által következményként, eredményként magunkénak mondhatunk.

SZOMBATON 07:42-kor egzakt a Nap-Plútó együttállás. A Nap szimbolikusan saját napságunkat jelképezi, vagyis önálló irányítását életünknek, fényadást, ragyogást, önmagunk megmutatásának képességét. A Nap nem vonul háttérbe, nem alázható meg, nem fogadja be mások fényét. De nem is zsarol, nem szív el energiát és nem másokból élősködik. A Nap ragyog, áraszt, táplál, ad, feltételek nélkül. Ott mer állni a középpontban, nem adva át másnak a helyét. Mert így működőképes az egész rendszer. A Plútó a regeneráló, megújító erőivel most ezt a belső napságunkat, öntudatosságunkat, vezetői képességünket, szeretetre való képességünket éleszti fel.

Mindeközben több segítő, támogató, kellemes élmény is érhet bennünket a mai napon, felismerésekkel, megértéssel gazdagodhatunk. A Hold a Bika jegyében jár, így a lelki stabilitás és a testnek kellemes élmények kerülnek előtérbe. Először a Kos fején, majd testén halad, így a szellemi tudatosság és az ebből következő, tudatos cselekvések napja a mai. A Vénusz együttáll a Sadalmelik csillaggal, a Vízöntő első hullámának csúcsán. A királyok szerencsecsillaga csak ráerősít arra, hogy életünkben most valóban uralkodóvá válhatunk. Érzelmi-női-párkapcsolati szinteken megtisztulásra, szabadulásra nyit lehetőséget.

VASÁRNAP a Hold még mindig a Bika jegyében jár, reggel még a Kos csillagai alatt, majd 9 óra körül megérkezik a Bika csillagkép alá. Termékenységi nap köszönt ránk – a Merkúr (gyermeki minőség, saját gyermekünk és belső gyermek szimbóluma is!) galaxisunk anyaölében fordul direkt irányba 10:44-kor, majd az esti órákban a Hold halad el az Istenek Szerelmi Fészke, a Pleiadok (Fiastyúk) csillaghalmaz alatt. Mivel a Merkúr felett ott ragyog a Kígyótartó Kígyó Farkát tartó keze is, így most külön érdemes figyelni arra, hogy milyen gondolatokat, ösztönös működéseket tudunk irányításunk alá véve megfelelően kezelni.

ui: kitűnő időszak van arra, hogy a testi kísértéseket elhagyva, mélyből feltörő erőnk által úrrá legyünk önmagunkon és aszerint uraljuk (tudatosan) önmagunkat, hogy már tudjuk, mi gyógyít és mi nem (lásd pl. mérgező és gyógyító ételek megkülönböztetése, erő a tisztuláshoz, egyensúlyhoz, mértékletességhez az evésben, élvezetekben).

Zentai Anna

Kép: Pinterest