2017. február 20. – 26. – A 8. hét kozmikus üzenetei

kék cs.köd

Bár sok helyen az új kezdetekről olvashatunk már, főleg ami a 2017-es évet illeti, a mostani időszak azonban még nagyon is a lezárásokról, befejeződésekről, adott folyamatok végigviteléről szól és ez az év során is nagy szerepet kap még az új kezdet minősége mellett. A folyamatok egymásba fonódóan, összetettebben jelennek meg, mint azt sokan gondolják, tehát ez a kettő, a befejezés és az új elindulás is – főleg a nyári napfordulóig – egy darabig még együtt lesz jelen (erről is olvashattok majd többek között a 2017-es előrejelzésben, ami március elején fog megjelenni).
Ezen a héten a Nap a Halak jegyében, a Vízöntő csillagai alatt a belső világunk tisztításához, terheink letételéhez járul hozzá.
A Hold hétfőn a Tejútra lép, kedden végig ott jár és csak szerdán úszik le lassan a Felemelkedés Ösvényéről, kis ideig magával húzva még a beavató, gyógyító, isteni energiákat.
HÉTFŐN reggel dinamikusan, új erőkkel indul a hetünk, kora délután tisztításra, oldásra kapunk késztetést, estére pedig a lelassulás, a pihenés, a koncentráltabb állapot veszi át a helyet megéléseinkben.
KEDDRE virradóan érdemes megfigyelni álmainkat, kora hajnalban szellemi tisztításnak, felszabadító megértésnek, karmikus oldásnak van ideje. Este lépésre és megértésre sarkallnak az égiek, elfogadva a sors által nyújtott helyzeteket, megértve emberi kapcsolatokat. Egyébként ez a nap a legalkalmasabb a gyógyításra-gyógyulásra.
SZERDÁN tetőzik a két erőbolygó, a Mars és a Plútó racionalizáló fényszöge (délelőtt 10 óra tájban). A Hold itt már lefelé tart a Tejútról és a két akaraterőt mozgató princípiummal együtt nagy energiákat idéz. A Hold-Plútó együttállás a Nyilas csillagkép alatt a magasabb világokkal való kapcsolatfelvételt segíti, magasabb igazságko megismerését és megértését, a Halak csillagkép alatt járó Vénusz, Mars és Uránusz pedig karmikus szálakként női-férfi kapcsolódások emlékét sejteti, kapcsolati működések letisztulását segíti e napokban. A Mars által most rendelkezésünkre áll az az erő, bátorság, tudatosság és szellemi önlegyőző-irányító képesség, amellyel bátran nekivághatuk önnön félelmeinknek, korlátainknak, egó-játszmáink leküzdésének – a Plútó által pedig fordíthatunk saját sorsunkon, ha nem engedjük lehúzni magunkat illúziókkal, érzésekkel, ha merünk változtatni, minden erőnket összeszedve.
CSÜTÖRTÖKÖN a Hold a Bak jegyében és a Bak csillagkép alatt jár, majd a Vízöntő jegyébe lép, de még az igazi értékek őrzésén van a hangsúly. Késő este összeérnek az eddig megélt élmények és leszűrhetők a tapasztalatok – fontos tudni, hogy a tapasztalat nem az, ami velünk történik, hanem az, amit a tapasztaltak alapján leszűrünk, következtetünk, megtanulunk!
PÉNTEKEN a Hold már a Vízöntő jegyében járva felszabadult lelkiséget, érzéseket, lelki tisztítás idejét mutatja. Ezek a napok alkalmasak víz programozására és új élmények szerzésére is. A délutáni órák kellemes, szép, szívhez szóló élményekkel, akár kisebb vágyak teljesülésével járhatnak.
SZOMBATON is Vízöntőben jár a Hold, és éjféltájban lép át a Merkúr a Halak jegyébe. Ettől kezdve intuitív gondolkodásunk, fantáziavilágunk, képzeletgazdagságunk erősödik, kifejező készségünk a vizualizáció irányába mozdul el, a beszélgetések, kommunikációk mélyre ható, érzékeltető, finom hangolások lehetnek. Szellemi összegzés és korszakváltás kezdődik.
VASÁRNAP érnek tetőpontjaikra folyamatok: még az éjszaka folyamán az éppen Halakba lépő Merkúrral együttáll a Hold (érdemes álmainkat jól megfigyelni, leírni, a tudatalattink üzenhet), 16 órakor egzakt az újhold, vagyis a Nap és a Hold egyesülése a Halak jegyében, Vízöntő csillagai alatt, illetve este 22 órakor a Hold már a Neptunusszal áll együtt. Ezek az energiák jelentősen beindítják az érzékfeletti érzékelést, de a képzeletet is, érdemes e két világot megkülönböztetni, ha nem szeretnénk összezavarodni. Mélyebb lelki-érzelmi és spirituális élmények érkezhetnek, belső korszakváltáson mehetünk keresztül, érdemes befelé figyelni, nem elfogultnak lenni, keresni a miérteket, nyitottnak lenni a mélyebb önismeretre és tisztulásra. A Neptun és a Halak energetikája azokat a szinteket helyezi előtérbe, amelyek a legmélyebb, akár önmagunk elől is elrejtett szintek, működések – a tudatalattink, a még ködös, homályos foltok, amik most egyre inkább világosodni kezdenek. A Halak útja: eljutni az egóból az egységbe, az Unio Mysticába. Fényben áldott utazást kívánok!

Zentai Anna
asztrozófus