2017. december 29 – 31. Hétvégi útmutató

A naptári év utolsó napjaiban még érezhető a 28-án reggel tetőzött Mars-Neptunusz trigon, melynek emelő, erőt adó fényszöge angyali üzenetekkel, mély érzések felszínre hozásával látott el bennünket. A jövőnk alakulásának érdekében mély belső oldások, tisztulások történhettek az ünnepek során.

apegilac

A Nap és a Vénusz egyre közeledő együttállásba kerül mostantól, ami január 9-én éri majd el a beteljesülés pontját. Mögöttük a Nyilas csillagkép és a Kígyó Farka üzenik, hogy ideje felvenni a kapcsolatot a magasabb világokkal, megismerni a felsőbb igazságokat, üzeneteket. Soha semmi nem történik a Földön a Teremtő akarata és áldása nélkül – ezt megismerni, az eleve létezőre rálátni viszont csodás felfedezés az Ember számára. Ideje van annak is, hogy öntudatlanul, ösztönösen működtetett erőinket kézbe véve, irányításunk alatt tartva, átvarázsoljuk életünket egy szebb, élhetőbb, teljesebb minőségbe. Ha félelemmel, ijedelemmel találkozunk, ha nem érzünk elég bizalmat a szívünkben, akkor ideje tudatosan dolgozni ennek átalakításán, kimunkálásán és pozitívra fordításán. A Merkúr ugyanakkor a Skorpió felett, a Kígyótartó csillagzat alatt a szellemi-gondolati erőinkkel való varázslás, átalakító munka idejét üzeni. Érdemi gyógyulást érhetünk most el légzéssel, mozgással kapcsolatos szerveknél is. Beavató élményeket a kommunikációink, eszmecseréink, az írással és beszéddel kapcsolatos élményeink hoznak mostantól.

29-én pénteken a Hold a Kos csillagkép alatt szellemi szinteken új erőt ad, új kezdetekhez. Érdemes szem előtt tartani, hogy a távolban felcsillanó, lelki szemeink előtt érzékelt, magasabbrendű célok elérése tesz teljessé és nem a könnyen jövő, esetleg nem kívánt mellékhatásokat hozó érzékkielégítések. Most tudunk – főként érzelmileg – sok energiát beleadni valamibe, ami hamarosan gyarapodni, működni kezd. A bizalom, önbizalom témaköre is terítékre kerülhet, érdemes a bizalmat erősíteni magunkban! Ha valami felszínre jönne, kiderülne a múltból, ez is azért érkezik, hogy helyet készítsen valami jobbnak. Ehhez azonban érdemes meghaladnunk önnön ítélkezéseinket – amit a kora délutáni holdállás jócskán megsegít.

30-án szombaton a Hold a Bika csillagképben halad tovább, melynek hátán a Kotlóstyúk, azaz a Pleiadok csillaghalmaz fénylik. Ez egy rendkívül termékeny nap, most bármibe kezdünk, az eredményeket, termést hoz, főleg a reggeli órákban. Érdemes ezért olyan gondolatokat, teremtő szavakat használni és olyan tetteket, munkákat végezni, amelyeknek gyümölcseit szívesen fogadjuk.

31-én vasárnap a Hold az Ikrek jegyében, a Bika és a Nimród csillagképek fényövezetében a Tejútra lép. Megnyílnak az érzékelés, az intuíció, az álmok, a lelki beavatások kapui. Ideje figyelnünk arra, mennyire merünk önmagunk lenni mások előtt is, vajon kellően önazonosak vagyunk-e? Társaink lelki működését most jobban megérthetjük, átérezhetjük egy adott helyzetben mindkét oldal megélését is. Nimród által ideje van annak, hogy ráébredjünk, milyen érzések élnek bennünk igazán?

Az újesztendő üzeneteit a 2017. december 21-i, illetve a 2018. március 20-i csillagállások határozzák meg (a naptári év váltása érdemben nem számít).

Zentai Anna

asztrozófus