2017. december 07-től 10-ig

 2017. december 07-től 10-ig

fényút

Ebben az időszakban, mint advent és Karácsony ünnepe körül mindig, egyre több égitest jár a Tejúton, a Felemelkedés Útján. Ha tehát most azt tapasztaljuk, hogy erősebb, mélyebb, intenzívebb élmények érnek az átlagosnál, ez nem véletlen és nem pusztán az ünnepnek tudható be. Ilyentájt komoly esélyt kapunk az égiektől, hogy megragadva saját grabancunkat, kirángassuk magunkat azokból a negatív hiedelmekből és gondolatokból, amiket eddig működtettünk. Felszínre kerül most sok minden, amin már dolgoztunk eddig, de most tudunk igazán mélyre ásni, hogy érdemi eredményt érjünk el. Valójában újra csak önmagunkkal nézünk szembe. Ez nem érint mindenkit, hiszen aki határozottan összesimul az égi harmóniával, megtette már a kellő lépéseket, éli az adventi elcsendesedés időminőségét, követi a belső hívásokat a külső zajok helyett és nem engedi eluralkodni a fénytelen minőségeket, az továbbra is a békét és a munkái gyümölcseinek learatását tapasztalja. Ha viszont elkap egy mélyről jövő hullám, akkor jó tudni, hogy a Tejút által most vagyunk képesek emberfeletti (!) módon kiemelkedni az eddigi ördögi körforgásból és meghaladva önmagunkat is, magasabb szintre lépni, ami együttáll az öröm és béke állapotával.

6-án a retrográd Merkúr és a Szaturnusz együttállása a Marssal képezett szextil kapcsolatot, ez nagyon komoly felismeréseket hozhatott sokak számára. Ideje jött ráébredni arra, milyen belső gátlások és hogyan akadályoznak még abban, hogy teljesebbé tegyük életünket és arra is, hogyan tudjuk meghaladni ezeket! Az igazán értékes célok felé vivő hajtóerőket kaphattuk meg ezen a délutánon és estén.

7-én a Hold végighalad a Rák csillagképen, így ideje megválogatni, mit engedünk a lelkünkbe, mit táplálunk, mitől érdemes megválni ahhoz, hogy életünket is a lelki késztetéseinkkel azonosan éljük. Az esti óráktól a múlt visszapörgetése által az önmagunkra való rálátás tisztázó ideje jön el és így lesz ez…

8-án is, amikor a Hold már az Oroszlán csillagképen vonul át. Nem pusztán az uralkodás – de az önmagunk gyarlóságai felett aratott győzelem szimbóluma az Oroszlán, aki megtestesíti mindazt, amivel önmagunkban szembenéztünk, megküzdöttünk. Mindenen túl, csak a szeretet az, amit most működtetni érdemes – különösen az esti órákban figyeljünk a lelkünkre, hiszen a Hold ekkor áll együtt a Regulus csillaggal, az Oroszlán szívével, ami a szeretet ereje!

9-én a Mars a Skorpió jegyébe lép a Zodiákus körön (valójában az égen továbbra is a Szűz csillagkép Angyal részén halad, így az angyalok jelenléte, segítsége állandó és erőteljes, de a lelki nemességre törekvés is). Saját uralmi jegyébe lépve idejét üzeni a belső küzdelmeknek, lelki-spirituális munkáknak, a lelki biztonság kialakításának. Nagy erőkkel indulhatunk el ezoterikus irányba, álmaink intenzívebbé válhatnak és a vágyaink is. Új kezdetek ideje is jön, ami már a bizalom, a biztonság, a mélységes szeretet jegyében indul el. A Vénusz ezen a napon áll együtt a Skorpió szívével, az Antares csillaggal, így bárki érezheti magában, mit jelent a legmélyebb szeretet, szerelem, mi vagy ki az, ahol hagyta a lelke egy részét, mi jelenti a tökéletes biztonságot (az Antares a Világ és a Tejút stabil tartóoszlopa is egyben). A Hold emellett lelki kiegészülés igényét mutatja, mély érzelmekkel fűszerezve, a hit által megsegítve.

10-én a Hold az Oroszlán nemző, kreatív erőket megmozgató részénél jár, majd a Szűz csillagképbe lép, így ideje jön túllépni a múlton, az idejétmúlt minőségeken, dolgokon. Külső-belső rendrakásnak, aprólékos vagy monoton munkáknak kedvez ez a nap. Visszatérő kommunikációs lehetőséget is kaphatunk, tisztázó beszélgetésekre kerülhet sor, főként a délelőtt folyamán, de bevillanhatnak megoldó ötletek is. Délután a Vénusz és a Neptun racionalizáló kapcsolata segít, hogy valamit kézzel foghatóan megvalósítsunk, ami a szívünk mélyéről jön. Kiderül, mennyire vagyunk egységben, mennyire engedünk még félelmeknek, elbizonytalanításnak – vagy mennyire nem. Mélyebb szinteken lehet most oldani, tisztítani, a teljesség érdekében.

 

Zentai Anna

asztrozófus